Ajankohtaista

600 sivua tietomallinnusta

(18.5.2011)

Tietomallinnuksen isähahmo, Prof. Chuck Eastman, Georgia Institute of Technology’stä on saanut valmiiksi uuden version alalla mainetta niittäneeseen opukseen ”BIM Handbook”. Uuden version nimi on loogiseen tyyliin ”BIM Handbook, Second Edition”.

Professori Eastman esittelee teoksessaan myös suomalaisille tuttuja kohteita, Crusellin sillan sekä Helsingin Musiikkitalon, joista jälkimmäinen on Granlundillekin erittäin tuttu kohde.

Professori Eastman kävi vuoden 2011 alussa Helsingissä tutustumassa suomalaiseen tietomallinnus- ja rakentamisosaamiseen, käyden myös mm. Musiikkitalon työmaalla.

Charles Eastmania ollaan kutsuttu sanan ”BIM” ensimmäisiksi käyttäjiksi. Hänen 1970 luvulta alkanut työnsä tietokoneiden hyötykäyttämisessä ja uusien ajatusmallien luomisessa rakentamisprosessissa on ajan myötä jalostunut nykyisenkaltaiseksi tietomallien hyväksikäytöksi.
Professorin mukaan asiassa ollaan silti alkutaipaleella – emme ole vielä nähneet mihin kaikkeen tietomallintamalla voidaan päästä. Tähän lauseeseen on helppo yhtyä.