Ajankohtaista

Ajankohtainen AV-tekniikka

(24.5.2011)

AV-tekniikka on juuri nyt voimakkaassa murroksessa. Digitaaliset signaalit ja FullHD-tekniikka antavat omat haasteensa järjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen. Toimivat AV-järjestelmät edellyttävät alan erityisasiantuntijan panosta: on voitava varmistua siitä, että käyttäjän esittämät tarpeet välittyvät toteutettaviin tilaratkaisuihin ja teknisiin ratkaisuihin tarkoituksenmukaisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti.

AV-järjestelmistä on tullut arkipäivää yhä useammissa käyttökohteissa. Perinteisten auditorioiden, neuvottelutilojen ja opetustilojen rinnalle ovat nousseet esimerkiksi AV-järjestelmien käyttö sairaaloissa kirurgien apuna, monipuolisen ja tehokkaan tiedonvälityksen mahdollistavat Digital Signage-järjestelmät sekä monipuoliset videoneuvotteluratkaisut.

Insinööritoimisto Granlund Oy on panostanut voimakkaasti AV-suunnitteluun ja seuraa tarkasti alan kehitystä. Granlundin AV-suunnittelija ja Avita ry:n puheenjohtaja Timo Tuominen on laatinut katsauksen AV-alan nykytilasta ja vähän sen tulevaisuudestakin Sähköala-lehteen. Artikkeli on luettavissa alla olevasta linkistä.