Ajankohtaista

Granlund 50-vuotta -seminaari

(10.11.2010)

”Granlund 50 vuotta” -seminaari pidettiin 3.11.2010 Helsingin yliopistomuseo Arppeanumissa. Museon tehtävänä on yliopiston vanhan tutkimus- ja opetusvälineistön esittely ja säilyttäminen, joten se tarjosi arvokkaat puitteet yrityksen 50-vuotisen taipaleen juhlimiselle.

Tilaisuuden aluksi pitkäaikainen toimitusjohtaja Reijo Hänninen kertoi esityksessään ”Tusseista tietomalleihin: Granlundin ensimmäiset 50 vuotta” yrityksen historian merkkipaalut perustamisesta tähän päivään saakka ja valaisi vielä päätteeksi suunnittelualan tulevaisuudennäkymiä.

Seuraava esiintyjä oli Dana ”Deke” Smith, arkkitehti, jolla on pitkä historia tietotekniikan hyödyntämisessä rakennus- ja kiinteistöalalla. Deken päätoimipaikka on National Institute of Building Science Washington DC:ssä, lisäksi hän on Executive Director buildingSMART Alliancessa. Hänen esityksensä, ”BIM: The Journey of a Lifetime” valotti tietomallin käyttöä ja merkitystä monesta eri näkökulmasta.

DI Kaisa Vuorio on työskennellyt Citycon Oyj:ssä kiinteistöalan konsultointi-, johto- ja arviointitehtävissä sekä kotimaan toiminnoista vastaavana johtajana vuosina 2000–2010. Hän on varapuheenjohtaja ministeri Jan Vapaavuoren asettamassa ERA 17 -työryhmässä, joka laatii kansallisen ohjelman toimenpiteistä rakentamisen energiatehokkuuden lisäämiseksi. Esityksessään Vuorio valotti ohjelman taustaa: Rakennetun ympäristön osuus energian loppukäytöstä on 42 % ja päästöistä 38 %, joten toimenpiteitä tarvitaan. Toimenpideohjelma käsittää 31 ehdotusta. Tavoitteena on, että niiden avulla EU:n päästötavoitteet vuodelle 2020 saavutetaan Suomessa jo 2017.

Taloustieteiden maisteri Lauri Uotila valittiin vuonna 2008 vuoden talousennustajaksi. Vuosina 1995–2010 Uotila on toiminut Sampo Pankin pääekonomistina. Kukapa siis osaisi paremmin vastata kysymykseen ”Talouden käänteet – olemmeko nousussa?” Uotilan esityksen perusviesti oli erittäin positiivinen: Nousussa ollaan, Suomen kokonaistuotannon kasvutahti on jo 15 vuoden ajan ollut Euroopan huippua, myös 2008-2009 syvän notkahduksen jälkeen käyrät ovat hyvässä nousussa.

Virallisen osuuden päätteeksi Insinööritoimisto Olof Granlund Oy:n uusi toimitusjohtaja Pekka Metsi loi katseen tulevaisuuteen. Asiantuntijatoiminnan laajentaminen ja vahvistaminen, konsultointipalveluiden tuotteistaminen, kansainvälisiin mahdollisuuksiin tarttuminen, siinä muutamia Metsin listaamia kehityssuuntia.

Virallisen osuuden päätyttyä siirryttiin Keisarisaliin keskustelemaan, tapaamaan tuttuja, verkostoitumaan ja nauttimaan buffetpöydän antimista sekä Duo Mattila & Herralan musiikkiesityksistä.