Ajankohtaista

Granlund ja Karelplan yhdistävät voimansa

(4.1.2013)

Granlund on hankkinut Karelplan yhtiöiden eli Karelplan Oy:n, Lappeenrannan LVI-Tekniikka Oy:n sekä Karelplan Imatra Oy:n osakekannat sekä Insinööritoimisto Karelplan Oy:n insinööriliiketoiminnat.

Samalla on perustettu Granlund Saimaa Oy, jonka nimissä liiketoiminta jatkuu. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Karelplanin perustaja ja toimitusjohtaja Unto Karjalainen.   

Kauppa vahvistaa Granlundin asemaa merkittävästi Etelä-Karjalan vilkkailla markkinoilla. Karelplanin toimistot Lappeenrannassa ja Imatralla jatkavat toimintaansa normaalista. Kaikki nykyiset työntekijät jatkavat ns. vanhoina työntekijöinä ja omistajat jatkavat partnereina. Granlundin nykyiset Lappeenrannan työntekijät siirtyvät välittömästi yhteisiin tiloihin.

Karelplan yhtiöiden pääasiakkaita ovat kaupan, palvelualojen ja liike-elämän yritykset, teollisuus, julkinen hallinto sekä rakennusliikkeet. Yhtiöiden palveluksessa on yhteensä 24 asiantuntijaa. Karelplan on Etelä-Karjalan johtava talotekniikkasuunnittelija. Yhtiöllä on vakiintunut asiakaskunta ja hyvät referenssit.

”Kumppanuus Granlundin kanssa on meille loistava mahdollisuus kehittyä entistä vahvemmaksi toimijaksi markkinassamme. Yhtiöillä on yhteinen arvopohja, joka näkyy mm. pitkäaikaisissa asiakkuuksissa ja laatuun panostamisessa. Granlundin mittavan kehitystoiminnan ja erikoisosaamisen kautta voimme tarjota myös paikallisesti laajempaa ja syvempää palveluvalikoimaa” sanoo Granlund Saimaa Oy:n toimitusjohtajana jatkava Unto Karjalainen.

”Karelplanissa näimme hienon mahdollisuuden laajentaa ja vahvistaa aluetoimi stoverkostoamme. Paikallinen markkinajohtajuus, vahvat asiakkuudet ja hyvä porukka on loistava perusta jatkolle. Paikallinen markkina vaikuttaa aktiiviselta, ei vähiten Venäjän vaikutuksesta, ja tietysti teknillinen yliopisto ja muut oppilaitokset ovat tärkeitä tulevien tekijöiden koulutuspaikkoja. Joustava paikallinen asiakaspalvelu yhdistettynä Suomen johtavaan asiantuntijaverkostoon – tällä mallilla kehitämme toimintaa” sanoo Granlund Oy:n toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Granlund toimii yli 50 vuoden kokemuksella asiantuntijana talotekniikkasuunnittelussa ja monilla sen erityisalueilla. Granlundin konsultointi kattaa energia- ja ympäristöasiat sekä monipuolisen kiinteistökonsultoinnin. Ohjelmistoliiketoiminnan keihäänkärkituote on ylläpidon hallintajärjestelmä RYHTI. Tärkeässä roolissa ovat myös energialaskennan ohjelmistot sekä suunnitteluun liittyvät tietokanta- ja laskentasovellukset. Granlundilaisia on yhteensä noin 430 ja yritys toimii 11 toimipisteessä Suomessa sekä Pietarissa. 

Lisätietoja antavat:

Kari Kaleva, Granlund Oy, hallituksen puheenjohtaja, 050 525 2240

Pekka Metsi, Granlund Oy, toimitusjohtaja, 040 529 6509

Unto Karjalainen, Granlund Saimaa Oy, toimitusjohtaja, 0400 558 084