Ajankohtaista

Granlund mukana energiansäästöviikossa

(8.10.2013)

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva Motivan järjestämä kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa.

Energiansäästöviikkoa on vietetty jo vuodesta 1997 ja viime vuonna mukana oli yli 330 kunta/yritys/yhteisöjäsentä.

Energiansäästöviikon tavoitteena on saada aikaan muutosta tekemiseen ja käyttäytymiseen sekä motivoida jokaista tekemään ilmasto- ja ympäristövaikutuksia vähentäviä valintoja. Granlundin kohderyhmänä on henkilöstö. Päivittäin jaettavilla käytännönläheisillä energiansäästövinkeillä pyritäänkin alentamaan toimitilojen energiankulutusta. Energiansäästövinkit toimitilojemme osalta pureutuvat lämmitykseen, sähkönkäyttöön, materiaalitehokkuuteen ja liikenteeseen/liikkumiseen.

Jo pienillä muutoksilla voidaan saada aikaan merkittäviä energiansäästöjä. Säästöt osaltaan näkyvät suoraan myös entistä parempana tuloksena, mikä toimii motivoivana sivutuotteena toimintamme ympäristövaikutusten keventämisessä.

Tällä hetkellä Granlund Oy:n pääkonttorin energiatiedot ovat jatkuvasti näkyvillä aulatilassamme. Taloinfo raportoi mm. vuosimuutoksia lämmön, sähkön ja veden kulutuksessa. Lisäksi kerromme edellisen päivän sähkön tuntitason kulutuksesta verrattuna edellisen viikon vastaavaan ja annamme palautetta tuloksien mukaan. Intranetissämmme eli JUPiNETissä tullaan julkaisemaan vastaavat tiedot.

Käynnissä oleva toimitilaprojektimme vaikuttaa energiankulutukseen työn aikana kasvattavasti. Tulevaisuudessa pääsemme paremmin ohjaamaan teknisiä järjestelmiä todellisen käytön perusteella, raportoimaan myös alueittain kulutuksista ja testaamaan ns. pilot-alueella mm. työpistekohtaisia ilmastoinnin ja valaistuksen säätöjä.  

Lisää tietoa energiansäästöviikosta.