Ajankohtaista

Granlund mukana Kauppakeskus Iso-Kristiinan projektissa

(8.8.2013)

Granlund on sähkösuunnittelijana mukana Lappeenrannassa sijaitsevan Iso-Kristiinan peruskorjauksessa ja laajennuksessa.

Hanke on mittava:

  • kokonaislaajuus 78 000 brm2
  • liiketiloja 25 000 brm2
  • rakennustyöt alkaneet 04/13, kohde valmis 10/15

Kohteen rakennuttajana on Citycon ja omistus jakautuu Citycon’in ja Ilmarisen kesken. Projektinjohtourakoitsijana toimii Skanska.

Suunnittelussa on monenlaisia haasteita. Kauppakeskuksessa, lääkärikeskuksessa ja hotellissa toiminta jatkuu suurelta osin koko rakentamisen ajan. Kauppakeskuksen ”päälle” rakennetaan Lappeenrannan kaupunginteatteri erillisprojektina, mutta aula ja ravintolamaailma ovat yhteisiä. Kokonaisuuden hallinta ja yhteistyö tilaajan, urakoitsijoiden, käyttäjien sekä suunnittelijoiden välillä on toimittava saumattomasti.

Tietomallinnusta hyödynnetään hankkeen kaikissa vaiheessa. Avainasioita ovat mm. vanhojen ratkaisujen hallinta ja uuden tekniikan sovittaminen kokonaisuuteen, energiatehokkuuden ja ympäristöasioiden hallinta sekä tiukka kustannusten ohjaus.

Granlundin tiimissä on mukana tekijöitä sekä emoyhtiöstä Helsingistä että paikallista osaamista Granlund Saimaasta Lappeenrannasta. Projektia vetää kokenut Pekka Tiitto. Yhdistelemällä resursseja haetaan parhaita eksperttejä eri osa-alueille sekä paikallista läsnäoloa, jonka tarve korostuu varsinkin peruskorjauksen osalta sekä toteutuksen tukena.  

Projektin etenemistä voi seurata Facebookin kautta.