Ajankohtaista

Granlund mukana uudessa HESMOS EU-projektissa

(28.6.2010)

Granlund on mukana 1.9.2010 käynnistyneessä EU:n 7. puiteohjelmaan liittyvässä projektissa HESMOS - ICT Platform for Holistic Energy Efficiency Simulation and Lifecycle Management Of Public Use Facilities. Projekti on kolmivuotinen ja kooltaan 4,6 milj.EUR.

Granlund on budjetiltaan, n. 1,2 milj.EUR, suurin osallistujista. Muut osallistuvat yritykset ovat Nemetschek (suurin saksalainen CAD-ohjelmistokehittäjä), BAM (hollantilainen suuri rakennusliike), Obermeyer (saksalainen suunnittelutoimisto) ja AEC3, joka on tietomallinnuksen johtava konsulttiyritys maailmassa. Koordinaattorina ja tutkimuslaitoksena projektissa toimii Dresdenin yliopisto.

Projektissa tavoitellaan EU:n rakennuskannan energiatehokkuuden lisäämistä panostamalla integroidun energiasimuloinnin ohjelmistoalustan kehittämiseen sekä suunnittelun että ylläpidon tarpeisiin. Nemetschek tuo projektiin osaamisensa edustamiensa Allplan ja ArchiCAD CAD-ohjelmistojen kautta. Granlundin osalta projektissa kehitetään energiasimuloinnin RIUSKA-ohjelmistoa, tavoitehallinnan ROOMEX-ohjelmistoa sekä ylläpidon RYHTI-ohjelmistoa.

Kehitettyä ohjelmistoalustaa testataan kahdessa rakennusprojektissa, joista yhtenä kandidaattina on kuvan Rudolf-Harbig stadion Dresdenissä.