Ajankohtaista

Granlundin valaistussuunnittelija Jari Vuorinen Light in Alingsåsin workshop-vetäjänä

(22.11.2011)

Valaistussuunnittelijamme Jari Vuorinen osallistui ryhmänvetäjänä kansainvälisesti arvostettuun Lights in Alingsås- tapahtumaan Ruotsissa, missä tapahtuma on järjestetty jo useita kertoja.

Tapahtumaan kutsutaan joka vuosi 6 valaistussuunnittelijaa ympäri maailmaa luotsaamaan kuutta workshop-ryhmää, joihin voi osallistua kaikki valosta kiinnostuneet. Tänä vuonna ryhmien jäseniä oli 12 eri maasta. Kukin ryhmää perehtyy valoon, valaistukseen ja valaistuslaitteisiin ryhmävetäjän johdolla jonka jälkeen ryhmät ideoivat sekä toteuttavat väliaikaisen ulkovalaistusteoksen Alingsåsin kaupungin alueella. Jarin valitsema kohde oli hautausmaan vieressä sijaitseva puukuja, joka valaistiin hillittyyn skandinaaviseen tyyliin.

Tapahtuman taustalla on kansainvälinen valaistussuunnittelijoiden järjestö Professional Lighting Designers’ Association, jonka ammattilaisjäseneksi pääsee vain hakemuksen sekä näyttöprojektien perusteella. Suomessa ammattilaisjäseniä on alle kymmenen, joista muutama on yrityksemme palveluksessa. Alingsåsin kaltaisia workshoppeja järjestetään ympäri maailmaa ja ne ovat saavuttaneet suuren suosion käytännönläheisen ja elämyksellisen lähestymistapansa ansiosta. 

Linkkejä tapahtuman kuviin sekä uutisointiin:

http://www.lightsinalingsas.se/bildbank/bilder-2011

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1018&artikel=4715151

https://community.lighting.philips.com/blogs/alingsas_workshops