Ajankohtaista

Havis Business Centerille BREEAM-sertifiointi

(10.12.2012)

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Havis Business Centerinä tunnettu toimistotalo on Helsingin ensimmäinen BREEAM-sertifioitu uudisrakennus- tai perusparannuskohde.

Rakennus saavutti Good-tason BREEAM Fit Out -ympäristösertifikaatin. Granlund toimi hankkeessa BREEAM-konsulttina ja LVI-suunnittelijana.

Projektissa käytettiin BREEAM Fit Out-ympäristöluokitusjärjestelmää, sillä se soveltuu olemassa olevan kohteen remonttihankkeelle, jossa ei tehdä suurta peruskorjausta, kuten muutoksia julkisivussa ja taloteknisissä järjestelmissä. Fit Out-luokitus arvioi kattavasti rakennuksen sosiaalisia  ja ympäristövaikutuksia sisältäen kaikki muut BREEAM-kategoriat paitsi Maankäyttö ja ekologia-kategorian. Maankäyttö- ja ekologia-kategorian kredittejä ei arvioida, sillä Fit Out-projektin ei odoteta vaikuttavan rakennuksen maankäyttöön ja viheralueisiin.

Vastaava LEED-ympäristöluokitus olisi ollut LEED Commercial Interiors, mutta tälle projektille valittiin BREEAM Fit Out-luokitus, koska se on joustavampi järjestelmä. BREEAM Fit Out-rakennuksessa voi olla useita eri vuokralaisia, joiden tilat sisällytetään arvioitiin ja kiinteistön omistaja omistaa sertifikaatin. LEED Commercial Interiors-sertifikaatin puolestaan omistaa yksittäinen vuokralainen ja jokaisen vuokralaisen on haettava omaa sertifikaattia. Tällöin vuokralaisen muuttaessa myös sertifikaatti raukeaa.