Ajankohtaista

Kauppakeskus Veturi loistaa

(23.10.2012)

Kuukausi sitten Kouvolaan avattu uusi kauppakeskus on yksi Keskon suurimmista hankkeista ja Suomen kuudenneksi suurin kauppakeskus.

Granlund oli laajalla rintamalla mukana suunnittelemassa tätä 100 miljoonan euron hanketta. Mainittavan arvoista on, että suunnitteluvaiheen BREEAM- sertifikaatti myönnettiin kohteelle arvosanalla ”Very Good”.

Valaistuksen suunnittelussa on pyritty yhdistämään energiataloudellisuus ja kaupallisen ympäristön edellyttämä näyttävyys. LED- tekniikka ja erityisesti sen ohjaustekniikka on ollut merkittävässä roolissa erityisesti ulkoalueiden valaistuksessa. Kaikissa reilussa kahdessa sadassa valaisinpylväässä loistaa LED- valaisin, joka pystyy jo kilpailemaan valotehossa 250W monimetallilampun kanssa. Ulkovalaistus himmennee viidessä jaksossa iltapäivän, illan ja yön aikana. Tällä tavoin aikaansaadaan energiansäästöä verrattuna tilanteeseen jossa aluevalaistus palaisi täydellä teholla myös kauppakeskuksen hiljaisina aikoina. Sisätiloissa LED- tekniikka näkyy eritoten lasikaiteiden ja koristealakattojen tehostevalaisussa, joita ohjataan sekä DMX- että DALI- järjestelmillä.

Lue lisää kauppakeskuksesta Keskon-sivuilta.

Kuvat on ottanut Matti Immonen