Ajankohtaista

Kauppakeskus Veturi nousee Kuusankoskelle

(8.3.2011)

Kuusankoskelle on nousemassa suuri kauppakeskus, jonka suunnittelussa Granlund on vahvasti mukana. Kauppakeskus Veturi on Keskon kaikkien aikojen suurin investointi. Hankkeen tunnusluvut ovat sen mukaiset. Kokonaispinta-ala on noin 65 000 b-m2 ja toimijoita tulee olemaan lähes 100 kappaletta.

Kauppakeskuksen suurimmat vuokralaiset ovat Keskon omat myymälät: K-Citymarket ja K-Rauta sekä Anttila, Intersport, Kenkä-Kesko ja Musta Pörssi. Muita palveluita on lähes kaikkien tarpeisiin.
Kohteen suunnittelussa energiatehokkuuteen panostetaan esim. merkittävällä maalämmön ja -jäähdytyksen käytöllä ja tulevien rakentamismääräysten huomioinnilla jo ennen niiden voimaantuloa ensi vuonna. Ulkovalaistuksessa käytetään mahdollisimman paljon LED-valonlähteitä.
Kohteelle haetaan lisäksi Breeam- ympäristöluokitusta (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Tavoitteena on erittäin hyvä taso (Very Good).
Granlund on hankkeen toteuttamisessa mukana laajalla rintamalla vastaten kohteen LVI-, sähkö-, tele-, sprinkleri- sekä kaupan kylmä- ja rakennusautomaatiosuunnitteluista. Myös Breeam-koordinointi on Granlundilta.