Ajankohtaista

Lakea kehittää rakentamisen laatua suunnittelua keskittämällä

(12.2.2013)

Lakea Oy keskittää talotekniikan suunnittelun ja valvonnan Granlund Pohjanmaa Oy:lle.

Tavoitteena on luoda vakioitu, Lakean mallin mukainen toteutustapa rakennushankkeille ja varmistaa siten rakentamisen laatu.

Lakea Oy ja Granlund Pohjanmaa Oy ovat allekirjoittaneet tänään aiesopimuksen talotekniikan asiantuntijapalveluista. Lakea tilaa Granlundilta kohteidensa LVISA-suunnittelun ja myös rakennuksen valmistumisen jälkeisen seurannan.

- Suunnitteluvaihe on rakentamisessa kaikkein haavoittuvin vaihe. Keskittämisellä varmistamme laadun säilymisen jokaisessa hankkeessamme mahdollisimman vakiona. Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudelleen, vaan hyvät ratkaisut kannattaa hyödyntää uudelleen aina kun se on mahdollista, toteaa Lakea Oy:n toimitusjohtaja Keijo Ullakko.

Rakennushankkeissa on yleensä mukana jopa 4-5 eri suunnittelutoimistoa. Suunnitelmien yhteensopivuus on usein ongelmallista ja siinä piilee myös suurimmat mahdollisuudet virheisiin. Toinen laatuhaaste liittyy rakennuksen valmistumisen jälkeiseen aikaan.

- Tällä sopimuksella sitoutamme yhteistyökumppanimme valvomaan rakennusten toimivuutta myös valmistumisen jälkeen. Seurantatietoa voidaan sitten hyödyntää tulevien hankkeiden suunnittelussa. Tällä tavalla parannamme rakentamisen laatua pitkäjänteisesti niin että se tuo hyötyä sekä rakennuksen lopullisille käyttäjille että myös meidän yhtiömme kilpailukyvylle, painottaa Ullakko.

Granlundin asiantuntijoiden uutta tietotekniikkaa hyväksi käyttävä etäseurantapalvelu edesauttaa rakennukset toimimaan takuuajan sisällä sisäilmaolosuhteiden ja energiankäytön kannalta optimaalisella tavalla.

- Yhteistyösopimus energiatehokkaasta rakentamisesta kiinnostuneen Lakea Oy:n  kanssa mahdollistaa Granlundin kehittämän, koko rakennuksen elinkaaren kattavan toimintamallin  hyödyntämisen täydessä mittakaavassa.  Voimme yhdistää pitkäaikaisen kokemuksemme hoiva- ja asuintalorakentamisessa ja kehittämiemme uusien suunnittelumenetelmien käytön todella mielenkiintoisella tavalla, korostaa toimitusjohtaja Kari Rintamäki Granlund Pohjanmaa Oy:stä.

Granlund on nimennyt Lakean asiakasvastuuhenkilöksi LVI-insinööri Mika Viljasen, jonka toimipaikka on Seinäjoella.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Keijo Ullakko, Lakea Oy, puh. 040 549 7250

Toimitusjohtaja Kari Rintamäki, Granlund Pohjanmaa Oy, puh. 050 526 2280

Lakea Oy rakennuttaa omaan omistukseen vuokra-asuntoja Seinäjoen, Vaasan, Jyväskylän, Kokkolan ja Kuopion seudulla ja omistusasuntoja Seinäjoella, Kokkolassa ja Vaasassa sekä tarjoaa kokonaisvaltaista rakennuttamispalvelua rakennusprojektin hoidossa. Lakea Isännöinti tarjoaa isännöintipalveluja ja vastaa vuokratoiminnasta. Lakea Oy:n pääomistajina on 15 pohjalaista kuntaa.

Granlund Pohjanmaa Oy:n toiminta käsittää taloteknisen suunnittelun ja kiinteistöpidon palvelut. Asiakkaitamme ovat useat merkittävät rakentajat. Palvelemme teollisuutta ja julkista rakentamista. Seinäjoen toimipisteemme sijaitsee Teknologiakeskus Framin nykyaikaisissa tiloissa.