Ajankohtaista

Nordic Green Building Councils’ Conference – Granlund mukana

(31.1.2013)

Granlundilla on ilo olla mukana sponsoroimassa pohjoismaista vihreän rakentamisen konferenssia.

Tammi-helmikuun vaihteessa 31.1. - 1.2.2013 järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla Nordic Green Building Councils’ Conference 2013, missä Granlund oli mukana esittelemässä kestävän rakentamisen parhaita käytäntöjä ja tukemassa tapahtuman onnistumista sponsorin ominaisuudessa.

Tapahtumassa tarkasteltiin vihreän rakentamisen tulevaisuutta eurooppalaisessa kontekstissa painottuen erityisesti pohjoismaisen toimintaympäristön haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Teemana nousi vahvasti esiin holistinen eli kokonaisvaltainen lähestyminen rakennetun ympäristön kestävään kehitykseen. Kokonaisvaltaisessa ajattelussa on keskeistä, että rakennuksen teknisten ominaisuuksien kehittämisen lisäksi huomioidaan yhtä lailla miten rakennus liittyy ja vaikuttaa ympäröivään infrastruktuuriinsa sekä rakennuksen käyttäjiin. Konferenssissa käsiteltiinkin usessa puheenvuorossa sitä, miten kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut ja toimintatavat samalla muokkaavat rakennuksista entistä viihtyisämpiä, virikkeellisempiä ja monipuolisempia toimintaympäristöjä käyttäjilleen. Lisäksi käyttäjiä samalla kannustetaan ja motivoidaan osallistumaan omalla toiminnallaan rakennuksen kestävän kehityksen mukaiseen käyttöön.   

Granlundilta oli tapahtumassa kaksi puhujaa. Energia- ja ympäristöosaston johtaja Ville Reinikainen piti esityksen Meilahden sairaalan potilastornin peruskorjauksesta, ja ympäristöryhmän ryhmäpäällikkö Ken Dooley esitteli BREEAM-ympäristöluokituksen kehitystä Suomessa.