Ajankohtaista

Reijo Hänninen BuildingSMART ExComin varapuheenjohtajaksi

(28.5.2013)

Reijo Hänninen, Granlund Oy:n entinen toimitusjohtaja , valittiin BuildingSMART Internationalin hallituksen (Executive Committee) varapuheenjohtajaksi.

Valinta tehtiin tämän avointa tietomallistandardia IFC:tä kehittävän järjestön korkeimman elimen (International Council) pitäessä kokoustaan Suomessa 22.-24.5.2013. Reijon asetti ehdolle Nordic Chapter, joten mandaatti tietomallikehityksen ylimmälle tasolle tuli kaikista siihen kuuluvista Pohjoismaista, ei vain Suomesta. Tätä ennen Nordic chapterillä ei ollut lainkaan edustusta järjestön hallituksessa.

Reijon valinnan taustalla on Granlundin pitkään jatkunut panostaminen avointen tietomallien hyödyntämiseen ja sitä tukevien ohjelmistojen kehitykseen, jonka Reijo pani alulle jo 90-luvun puolivälissä. Tämän työn tuloksena Granlund pystyy nykyisin tarjoamaan tietomalliyhteensopivia ohjelmistoja niin suunnitteluun (RIUSKA, RoomEx), ylläpitoon (RYHTI) kuin myös helpottamaan muiden rakentamisen kokonaisuuden kannalta tärkeiden ohjelmistojen liittymäpintaa avoimeen tietomalliin (BSPro). Viimeksi mainitun avulla IFC-rajapinta löytyy nykyisin mm. sellaisista alansa huippuohjelmista kuin Progmanin MagiCAD ja IES:n Virtual Environment. 

Mutta tietomallinnus ei ole vain tekniikkaa ja vähintään yhtä merkittävänä tekijänä Reijon nimityksen taustalla onkin hänen innostava suhtautumisensa rakentamisen prosessien ja työvälineiden kehittämiseen. Granlund tukee mielellään Reijoa uudessa tehtävässään ja toivoo, että Reijon nimitys on piristysruiske koko BuildingSMART-järjestön toimintaan. BuildingSMART IC:n kokousta isännöineen BuildingSMART Finlandin puheenjohtajan Tomi Henttisen sanoin ”tämä nimitys palauttaa Suomen takaisin kansainvälisen buildingSMART organisaation ytimeen ja se on samalla mahdollisuus suomalaiselle rakennusalalle saada viimeisimmät tiedot meneillään olevista hankkeista. Se avaa myös uuden vaikutuskanavan kansainvälisten tietomallistandardien kehitystyöhön.”

Linkkejä:

Kuvassa: BuildingSMART Executive Committee 2013 (vasemmalta): Kjell Ivar Bakkmoen (IUG), Francois Grobler (ITM), Rasso Steinmann (varapuheenjohtaja), Patrick MacLeamy (puheenjohtaja), Reijo Hänninen (varapuheenjohtaja), Nick Tune (rahastonhoitaja), Christopher Groome (sihteeri)