Ajankohtaista

Stockmann tavaratalon KASVU-hanke valmistunut Helsingin keskustassa

(13.12.2010)

Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalo on valmistunut 1930 ja sitä on laajennettu useasti. Stockmannin tavaratalon KASVU-hanke on valmistunut Helsingin keskustassa marraskuun lopussa vuonna 2010. Töiden valmistuttua tavaratalon myynti-pinta-ala on 50 000 m².

Granlund vastasi koko talotekniikan suunnittelusta vuodesta 2003 lähtien.

KASVU-hankkeessa tavaratalo kasvoi tiloiltaan alas- ja ylöspäin sekä siirtyi tilajärjestelyissään ja taloteknisten järjestelmien varustelutasossaan nykypäivän vaatimusten tasolle.

Maan alle laajennettiin ja uudistettiin muun muassa Herkku–elintarvike osasto ja yleisölle näkymättömät huoltotilat. Tavaratalon vanhan valopihan päälle rakennettiin kolme uutta kerrosta myymälätilaa; vanha valopiha kylpee nyt keinovalaistuksessa.

8.kerrokseen luotiin uusi valopiha valaisemaan ravintolamaailmaa ja aukotusten kautta myös alempia kerroksia. Uuden kuparikaton alle piilotettiin uudet ilmanvaihtokonehuoneet. Lisäksi lähes kaikissa muissa kerroksissa peruskorjattiin taloteknisiä järjestelmiä.

KASVU-hankkeen yhteydessä Granlund vastasi myös talotekniikan suunnittelusta uuden Mannerheimintien pysäköintilaitoksen rakentamishankkeessa. Pysäköintilaitoksesta on suora yhteys Stockmannille ja muutamiin muihin keskustan kortteleihin.