Ajankohtaista

Talotekniikkasuunnittelun tietomalliprosesseja kommentoitavana

(30.12.2013)

SKOL ry käynnisti vuoden 2013 alussa Granlundin aloitteesta taloteknisen suunnittelun prosessikuvausten luomisen.

Prossikuvausten laadintaan perustettiin työryhmä, joka Granlundin johdolla teki prosessikuvaukset kolmesta eri aihealueesta:

  • Alakattosuunnittelu
  • Reikäkuvasuunnittelu
  • Rakennemallin valmiusastevaatimus ennen TATE-mallinnuksen aloittamista

SKOL ry:n tiedote asiasta.

Näihin erittäin mielenkiintoisiin ja sujuvasti luettaviin prosessikuvauksiin pääsee tutustumaan myös suoraan tämän linkin kautta.

Prosessikuvaukset ovat nyt kommentointikierroksella, kommentteja otetaan vastaan osoitteeseen: tero.jarvinen (x) granlund.fi . Virallinen julkaisu tapahtuu vuoden 2014 alussa kommenttien käsittelyn jälkeen.

Prosessikuvausten yhteydessä tehtiin myös aihealueeseen liittyvää sanastoa sekä jälleen kerran kuvattiin, miten origo saataisiin paikoilleen jo projektin alussa.

Kuvauksia voi ottaa heti käyttöön käynnissä olevissa projekteissa – niiden sisällössä ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta niiden avulla saadaan toivottavasti koko suunnittelutiimi toimimaan yhdenmukaisella tavalla kuvattujen suunnittelutehtävien kesken.

Prosessikuvaukset sopivat myös erinomaisesti lähtötietoaineistoksi alakatto- / reikäkuvasuunnitteluun keskittyviin solmutyöpajoihin, josta lisää uutisessa.