Ajankohtaista

Toimitusjohtaja pysyy kartalla

(2.11.2011)

Autosuunnistuksen 2011 SM-kullan on voittanut kaksikko Veli-Matti Lundahl – Riku Bitter, Lundahl kuskina, Bitter kartanlukijana. Granlundilla on aivan erityinen syy onnitella voittajia, sillä Riku on ”siviilissä” Insinööritoimisto Granlund Riihimäen toimitusjohtaja. On mukavaa havaita, että toimitusjohtaja tietää, minne pitää mennä.

Autosuunnistus eli AS kantoi ennen nimeä suunnistus- ja tarkkuusajo (ST). Aikojen saatossa lajin luonne on muuttunut entistä vauhdikkaammaksi, mutta kehityksestä huolimatta AS:n pariin on yhä edelleenkin helppo tulla: tarvitaan vain katsastettu henkilöauto, kaksi innokasta harrastajaa ja muutama kymppi rahaa.

Juoksusuunnistuksesta AS eroaa merkittävästi siinä, että kilpailijapari yrittää pysyä koko ajan ratamestarin suunnittelemalla reitillä. Autosuunnistuksessa ei etsitä tiettyjä rastipisteitä, sillä suunnistusta kontrolloivien rastien paikat ovat salaisia. Koska reitin varrelle sijoitettujen suunnistusasemien kadottamisesta sakotetaan huomattavasti enemmän kuin aikarikkeistä, suunnistus on lajin alkuvaiheessa ratkaisevammassa osassa kuin vauhdinpito. Kun taidot ja kilpailutaso (AS:ssa kilpaillaan Cup-, SM- ja NEZ-mitaleista) kohoavat, molemmat parin osapuolet ovat lopputuloksen kannalta yhtä merkittävässä asemassa.
 
(Lähde: www.autourheilu.fi)