Optimointityökalu visualisointiin

100-1000 vaihtoehtoa muutamassa tunnissa

Rakennushankkeissa on tärkeää pystyä selkeästi havainnollistamaan erilaisia vaihtoehtoratkaisuja ja niiden vaikutuksia esimerkiksi rakennuksen energiatehokkuuteen. Optimointityökalumme kykenee laskemaan, vertailemaan ja visualisoimaan tehokkaasti erilaisia rakennushankkeisiin vaikuttavia muuttujia, vaikkapa energiatehokkaiden rakennusratkaisujen vaikutuksia sisäilmaan. Työkalulla on mahdollista laatia jopa 100-1000 vaihtoehtoa muutamassa tunnissa.

Erityisen hyvin optimointityökalu soveltuu workshop-tyyppiseen työskentelyyn ns. Solmu-työpajoissa, joissa se toimii apuna vaihtoehtojen analysoinnissa. Solmu kokoaa hankkeen keskeiset vaikuttajat saman pöydän ääreen ja 1-2 päivän workshopissa on mahdollista löytää optimaalisin ratkaisu esimerkiksi energiatehokkuuden toteutumiseen.

Optimointityökalua on kehitetty RYM PRE Model Nova ja ISES-projekteissa sekä Granlundin LVI-suunnittelija Tapani Idmanin opinnäytetyössä ”Energiasimuloinnin parametrisointi ja rakennuksen energiatehokkaan suunnitteluratkaisun tuottamisen, analysoinnin ja päätöksenteon kehitysperusteet”.

Optimointityökalu voitti vuoden 2014 EnergiaOivallus -kilpailun ja sitä on hyödynnetty mm. Uuden Pasilan Tripla-hankkeessa


Lataa esite Energiaoptimoinnista!

Yhteyshenkilö


Johtava energia-asiantuntija, Granlund Consulting Oy
Tuomo Niemelä
040 662 1274
etunimi.sukunimi@granlund.fi