Kiinteistökonseptit ja liiketoimintamallit

Asunto- ja toimitilakonseptien liiketoimintamallien ja teknisten ratkaisujen kehittämistä

Granlundilla on vahva osaaminen hyvinvointiyhteiskunnan megatrendien tuomien haasteiden ratkaisemiseen. Niin varhaiskasvatus, perusopetus, ikääntyneiden asuminen kuin ympäristö kaipaavat uudenlaisia ratkaisumalleja.

Granlundilla on pitkä kokemus rakennus- ja kiinteistöalan erityispiirteistä ja tarpeista ja pystymme tarjoamme Suomen johtavaa osaamista talotekniikassa, ylläpidossa ja energiatehokkuudessa. Hyödynnämme työssämme alan uusimpia innovaatioita niin asunto- ja toimitilakonseptien liiketoimintamallien kuin teknisten ratkaisujen kehittämiseen.

Olemme kehittäneet ratkaisuja, jotka vastaavat energiansäästötalkoiden ja tulevien nollaenergiasäädöksien tarpeisiin. Katsomme eteenpäin ja mietimme, millaiset asumisen tuotteet erottautuvat vuosina 2020 – 2040. Haluamme myös uudistaa hyvinvointivaltion perusinfraa uudenlaisilla kiinteistöratkaisuilla.

nZEB tulee

Kaiken julkisen rakentamisen tulee olla lähes nollaenergiatasoista vuoteen 2019 mennessä, muun uudisrakentamisen 2021. Granlund toimii FinZEB-hankkeen pääkonsulttina  ja pohtii tulevia kansallisia nollaenergiarakentamisen säännöksiä.

Tarjoamme eturivin asiantuntemustamme niin konsepti- ja hanketason kehittämiseen kuin henkilöstön kouluttamiseen, jotta organisaatiollasi on valmiudet tulevien säännösten mukaiseen rakentamiseen jo ennen kilpailijoita. 

Hyvinvointi-infra: Opetus

Yli puolet Suomen perusopetuksen kiinteistöistä on rakennettu ennen pöytätietokoneen keksimistä. Toistuvat sisäilman ongelmat, kasvava korjausvelka ja kuntien kestävyysvaje pakottavat kehittämään ratkaisuja varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkojen uudistamiselle ja koulukiinteistöverkon kehittämiselle tietoyhteiskunnan vaatimusten mukaiseksi. Olemme  kehittämässä uuden oppimiskäsityksen mukaista oppimisympäristöä ja monitoimisuuteen perustuvia julkisia palvelukiinteistökonsepteja.

Hyvinvointi-infra: Vanhushuolto

Yli 75-vuotiaiden määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Samaan aikaan laitoshoitoa pyritään asteittain vähentämään ja tukemaan kodinomaisten asumisratkaisujen kehittämistä. Avustamme niin kuntia kuin rakennusliikkeitä kehittämään tulevaisuuden kasvavaa tarvetta vastaavia ikääntyneiden asumisen konsepteja, jotka perustuvat makro- ja mikrotason markkinaselvityksiin, kansainvälisten mallien tuntemiseen sekä kehämallia noudattaviin liiketoimintamalleihin ja teknis-toiminnallisiin ratkaisuihin.

Referenssejämme:

  • Equilibrium 
  • REDI - Kalasatama palvelukehitys

Yhteyshenkilö


Liiketoimintajohtaja, Granlund Manager -palvelut
Veikko Martiskainen
050 563 8226
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Halfdone 1/2014
FInZEB määrittelee rajoja