Rakennusautomaatio

Toimiva rakennusautomaatio on energiatehokas ja viihtyisä

Granlundin tarjoama monipuolinen rakennusautomaatiosuunnittelu kattaa kaikkein vaativimpienkin uudisrakennus- ja saneerauskohteiden suunnittelu-, konsultointi- ja valvontatehtävät. Huomattavan osuuden toimeksiannoistamme muodostavat erilliset kiinteistöjen rakennusautomaatioon ja energiatehokkuuden parantamiseen liittyvät saneeraus- ja peruskorjaushankkeet sekä erilaiset selvitystehtävät. Lisäksi suoritamme usein myös RAU-saneerauksiin liittyviä sähköistys- ja LVI-suunnittelutehtäviä. Energiatehokkuus ja energiansäästö ovat meille tärkeitä asioita.

Energiatehokkuus tavoitteena – toimiva kokonaisuus on monien osien summa

Energiatehokkuusvaatimusten ja -tavoitteiden toteutumiseen voidaan vaikuttaa merkittävästi, kun talotekniikkaa säädetään ja ohjataan tilojen käytön ja tarpeiden mukaan. Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa. Suunnittelussa kiinnitämme kaiken aikaa yhä enemmän huomiota sisäilman olosuhteiden, talotekniikan toimivuuden ja energiankäytön hallintaan ja optimointiin sekä rakennusautomaatiojärjestelmän ja kiinteistön raportoitavuuteen.

Näin tätä raporteista saatavaa selkeää ja helposti ymmärrettävää tarpeellista tietoa on mahdollista jakaa eteenpäin niin kiinteistön ylläpidosta vastaavalle taholle kuin tilojen käyttäjillekin. 

Metrix-palvelut olosuhteiden seurantaan ja auditointiin

Olosuhteiden seurantaan ja auditointiin tarjoamme Metrix-palveluja. Niiden tavoitteena on tehostaa energiankäyttöä sekä varmentaa hyvät olosuhteet sisäilmalle ja pitää huolta, että talotekniset järjestelmät toimivat halutulla tavalla. Tämän avulla suunnitteluvaiheessa asetut tavoitteet ja laatu pysyvät taatusti juuri oikealla tasolla.

Energiansäästö löytyy rakennusautomaatiojärjestelmän avulla, sillä sen avulla on mahdollista havaita parannuskohteita niin energiatehokkuudessa ja sisäilman olosuhteissa kuin talotekniikan toimivuudessa ja suorituskyvyssäkin. Metrix-palvelun avulla saadaan nopeasti aikaan näkyviä tuloksia.

Kokemuksemme kattaa niin pienet kuin isotkin kohteet

Olemme suunnitelleet rakennusautomaatiota, eli käytännössä innovatiivisia ohjaus- ja säästöratkaisuja, muun muassa kauppakeskuksiin ja oppilaitoksiin, joissa tilojen käyttöaste luonnollisesti vaihtelee paitsi päivittäin, jopa tunneittain. Näiden ratkaisujen avulla on saavutettu huomattavaa säästöä energiakustannuksissa ilman, että olisi jouduttu tinkimään olosuhteista. Energiansäästö on ollut merkittävä osa ratkaisuja. Granlund onkin luotettava ja kokenut rakennusautomaatioiden suunnittelija ja toteuttaja, jonka tietotaito kattaa niin pienet kuin isommatkin kohteet, myös kaikkein haastavimmat ja vaativimmat niistä.

Lopuksi kannattaa muistaa, että kaikkiin energiatehokkuushankkeisiin on mahdollista hakea ja saada valtion myöntämää energiatukea. Energiatehokkuus on kaikin puolin kannattava asia.

Lisää aiheesta:

Half done 1/2013: Toimiva rakennusautomaatio – energiatehokas ja viihtyisä

Automaatioväylä 2/2014: Mittaustieto jalostuu

Tutustu Metrix-palveluiden esitteeseen

Yhteyshenkilö


Osastonjohtaja, Rakennusautomaatio
Jukka Karhu
050 385 3230
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Referenssit


HUS / Meilahden tornisairaala
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin energiatehokkaan peruskorjausrakentami...

Hyvinkään sairaala
Granlund Oy vastaa Hyvinkään sairaalan alueelle rakentuvan uudisrakennushankkeen...

Derby Business Park
Derby Business Park saavutti arvostetun LEED Platina sertifikaatin vuoden 2013 a...

Forum-kauppakeskus
Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaits...

Santahamina-talo
Santahaminan-sotilassaaren uusi monitoimirakennus, avattiin 23.2.2015. Santahami...

Halfdone 1/2014
Teemana kiinteistönpito