Referenssit

Tutustu referenssikohteisiimme

Ateneum

Vuosi2015
SijaintiHelsinki
Kerrosala18000 br m2
Granlundrakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, projektinjohto

Granlund-konserniin vuoden 2017 alussa liittynyt Taltec Oy vastasi Senaatti-kiinteistöjen omistaman ja Kansallisgallerian käyttämän Ateneumin korjausrakennushankkeesta 2014–2016.

Ylläpitokorjauksia tehtiin pääasiassa Ateneumin vesikattorakenteissa ja katon alla olevissa teknisissä tiloissa. Lisäksi uusittiin rakennusautomaatiota, ja Ateneum liitettiin kaukokylmään. Museo oli auki koko remontin ajan, joten erityistä huomiota kiinnitettiin rakennuksen ulkonäköön, käyttäjien turvallisuuteen ja työskentelytapoihin, kuten kosteuden hallintaan.

”Korjaushankkeen onnistuminen vaati projektinjohdolta kokemusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden ja erityistä turvaa vaativien kiinteistöjen peruskorjauksista”, kertoo Kansallisgallerian kiinteistöpäällikkö Harri Toivonen. ”Projektinjohdon asiantuntemus olikin esimerkillistä, samoin kyky tehdä yhteistyötä niin tilaaja Senaatin kuin tilan käyttäjä Kansallisgallerian kanssa.”

Ateneumin vesikatto uusittiin Museoviraston valvonnassa. Osa salien alkuperäisistä valoullakoista oli suojeltuja, mutta osan tilalle rakennettiin normaalit vesikattorakenteet. Samalla päivitettiin Ateneumin kattoturvatuotteet ja -turvaohjeet.

”Katolle pääsevät enää vain henkilöt, joilla on oikeanlainen perehdytys”, Toivonen kertoo. ”Projektinjohdon ansiosta samankaltaiset turvaohjeet saatiin käyttöön myös kaikissa muissa Senaatti-kiinteistöjen omistamissa Kansallisgallerian kohteissa. Lisäksi peruskorjauksen jälkeen Ateneumin ylläpitokulut ja energiankulutus ovat olleet laskusuunnassa.”

Maalaistentalo

Maalaistentalon liiketilat sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin vi..

K-rauta 75, Vantaa

Vantaan K-rauta 75 on pinta-alallaan yksi Suomen suurimmista K-raudoista. Rakent..


Viru Keskus

Viru Keskus on laaja kansainvälisen tason ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Se koostuu seuraa..

Stockmann

Helsinki - kaikkien aikojen Stockmann


Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaukolentotilojen laajennus

Stockmann Tapiola ja Itäkeskus

Granlund on vastannut Tapiolan tavaratalon ja Itäkeskuksen tavaratalon..


Stockmann ulkomailla

Moskovassa sijaitseva tavaratalon ja sen laajennuksen koko taloteknisen suunnittelu..

Forum-kauppakeskus

Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaitsee He..