Referenssit

Tutustu referenssikohteisiimme

Etera

Vuosi2014
SijaintiHelsinki
GranlundMetrix-palvelut, energiatehokkuus

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera liittyi 2012 kansalliseen energiatehokkuussopimusjärjestelmään tavoitteenaan vähentää kiinteistöjensä energiankäyttöä kuusi prosenttia vuoteen 2016 mennessä. Sopimuksen piirissä on 16 kiinteistöä, yhteensä 120 000 m2. Määrätietoisella työllä säästötavoite saavutettiin kolme vuotta etuajassa jo vuoden 2013 aikana.

Nopeisiin tuloksiin päästiin parantamalla energiatehokkuutta järjestelmällisesti. Hanke käynnistyi kiinteistöjen energia-auditoinneilla sekä talotekniikan säätöjen ja asetusten optimoinnilla, joiden pohjalta luotiin alustavat suunnitelmat energiatehokkuusinvestoinneille. Samalla kiinteistönhoitoa opastettiin talotekniikan energiatehokkaaseen käyttöön. Lisäsäästöjä on haettu rakennusautomaation anturointia parantamalla, mikä mahdollistaa järjestelmien käytön entistä tehokkaammin.

Etera jatkaa energiansäästötalkoita ja toiminnan painopiste on nyt energiatehokkuusinvestoinneissa. Esimerkiksi Eteran pääkonttorissa on paraikaa meneillään ilmanvaihdon tarpeenmukaistamishanke, jossa vanhat ilmanvaihtokoneet peruskorjataan ja muutetaan tekniikaltaan sekä ohjaustavoiltaan energiatehokkaimmiksi. Lisäksi säästöjen pysyvyyttä, hyviä sisäilmanolosuhteita ja jatkuvaa parantamista haetaan rakennusautomaation monitoroinnilla.

Granlundin palvelukokonaisuus hankkeessa on sisältänyt energiatehokkuussopimuksen konsultoinnin, energia-auditoinnit, säästöhankkeiden suunnittelun ja rakennuttamisen sekä jatkuvan rakennusautomaation monitoroinnin.

Maalaistentalo

Maalaistentalon liiketilat sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin vi..

K-rauta 75, Vantaa

Vantaan K-rauta 75 on pinta-alallaan yksi Suomen suurimmista K-raudoista. Rakent..


Viru Keskus

Viru Keskus on laaja kansainvälisen tason ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Se koostuu seuraa..

Stockmann

Helsinki - kaikkien aikojen Stockmann


Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaukolentotilojen laajennus

Stockmann Tapiola ja Itäkeskus

Granlund on vastannut Tapiolan tavaratalon ja Itäkeskuksen tavaratalon..


Stockmann ulkomailla

Moskovassa sijaitseva tavaratalon ja sen laajennuksen koko taloteknisen suunnittelu..

Forum-kauppakeskus

Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaitsee He..