Referenssit

Tutustu referenssikohteisiimme

Itäkeskus

Vuosi2010
SijaintiHelsinki
Kerrosala176 000 m2
GranlundLVIAS- ja sprinklerisuunnittelu, energiakatselmus, rakennuttaminen, valvonnan ja kiinteistönjohdon konsultointipalvelut

Itäkeskus on Pohjoismaiden suurin kauppakeskus. Sen myymäläpinta-ala on noin 115 000 m². Tämän lisäksi jalankulkukäytäviä on 23 000 m² ja katettua pysäköintihallia 38 000 m², eli yhteensä 176 000 m². Itäkeskuksessa on yli 250 kaupan ja palvelualan liikettä sekä 30 ravintola, joissa kaikissa yhteensä työskentelee yli 2000 henkilöä.

Granlund on toiminut Itäkeskuksen LVI-, rakennusautomaatio- ja sprinklerisuunnittelijana 90-luvulta lähtien. Suuri peruskorjaus- ja laajennusprojekti valmistui vuonna 2001. Pienempiä muutoksia tehdään jatkuvasti. Itäkeskus on käyttänyt laajasti Granlundin konsultointipalveluita, mm. kiinteistönhallintaan (Granlund Manager), huoltohenkilökunnan koulutukseen, jatkuvaan valvontaan sekä energiakatselmustoimintaan.

Energiasaneeraus

Itäkeskuksen kauppakeskuksen omistaja, hollantilainen sijoitusyhtiö Wereldhave, investoi energiasaneerauksen vaatimaan automaatioon 1,3 miljoonaa euroa. Vuosina 2002-2009 toteutettuun hankkeeseen sisältyi rakennusautomaation perusparannusurakka, LVIAS-suunnittelu, rakennuttaminen sekä valvonnan ja kiinteistönjohdon konsultointipalvelut, Granlundin toimesta.

Saneerauksen johdosta kauppakeskuksen sähkön ja lämmön kulutus laski seitsemän vuoden aikana (2002-2009) lähes viidenneksellä. Sähkölasku pienentyi yli 1,5 miljoonaa euroa ja lämpölasku 300 000 euroa. Nykyhinnoilla säästöä kertyy vuoteen 2016 mennessä 6,6 miljoonaa euroa. Hiilidioksidipäästöt vähenevät lähes 21 miljoonaa kiloa, mikä vastaa noin 7 000 henkilöauton vuosipäästöjä.

Maalaistentalo

Maalaistentalon liiketilat sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin vi..

K-rauta 75, Vantaa

Vantaan K-rauta 75 on pinta-alallaan yksi Suomen suurimmista K-raudoista. Rakent..


Viru Keskus

Viru Keskus on laaja kansainvälisen tason ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Se koostuu seuraa..

Stockmann

Helsinki - kaikkien aikojen Stockmann


Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaukolentotilojen laajennus

Stockmann Tapiola ja Itäkeskus

Granlund on vastannut Tapiolan tavaratalon ja Itäkeskuksen tavaratalon..


Stockmann ulkomailla

Moskovassa sijaitseva tavaratalon ja sen laajennuksen koko taloteknisen suunnittelu..

Forum-kauppakeskus

Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaitsee He..