Referenssit

Tutustu referenssikohteisiimme

Keski-Uusimaa

Vuosi2014
SijaintiTuusula, Sipoo, Kerava, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Hyvinkää
Kerrosala1 000 000 m2
GranlundKiinteistöjohdon konsultointipalvelut, investointien ja hankkeiden konsultointi, markkinaselvitys, auditoinnit ja riskianalyysit

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys palveluverkon näkökulmasta

Keski-Uudenmaan kahdeksan kuntaa tekivät vapaaehtoisen kuntaliitosselvityksen 250 000 asukkaan kaupungista. Granlund Oy ja Kuntamaisema Oy olivat hankkeen alkuvaiheessa palveluverkkoselvityksen asiantuntijoina. Palveluverkkoselvityksen tavoitteena oli selvittää kahdeksan kunnan ja kaupungin hallinnassa olevan kiinteistökannan sekä kuntien kiinteistönpidon nykytila ja tutkia palveluverkon tehostamispotentiaali yksittäisten kuntien ja yhdistymisalueen näkökulmista. Työssä tutkittiin koulu- ja päiväkotiverkon lisäksi terveyskeskusverkko kiinteistöjen ja niissä tapahtuvan toiminnan osalta.

Kuntien erillisten selvitysten pohjalta muodostettiin mahdollinen uuden kunnan yhteinen palveluverkko. Taloudellisten selvitysten yhteydessä todettiin palveluverkosta saatavat säästöt merkittäviksi syntyvän uuden kunnan talouden kannalta. Selvitys- ja suunnittelutyö koostui numeeristen analyysien lisäksi Granlundin järjestämistä työpajoista ja seminaareista, joilla saatiin osallistettua kaikkien kahdeksan kunnan edustajia hankkeen suunnitteluun.

Yksittäisille kunnille oli tärkeää verrata omaa kehittämispotentiaaliaan uuden kunnan potentiaaliin. Ne saivat selville, kuinka paljon vaikeampaa tai helpompaa oman kunnan palveluverkon kehittäminen on yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Yhdistymisselvitys oli osa Granlundin vuonna 2011 käynnistämää kuntien ja kaupunkien verkostohanketta. Loppuvuoteen 2014 mennessä hankkeita on tehty 20 yksittäiseen kuntaan ja kahteen yhdistymisalueeseen.

Maalaistentalo

Maalaistentalon liiketilat sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin vi..

K-rauta 75, Vantaa

Vantaan K-rauta 75 on pinta-alallaan yksi Suomen suurimmista K-raudoista. Rakent..


Viru Keskus

Viru Keskus on laaja kansainvälisen tason ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Se koostuu seuraa..

Stockmann

Helsinki - kaikkien aikojen Stockmann


Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaukolentotilojen laajennus

Stockmann Tapiola ja Itäkeskus

Granlund on vastannut Tapiolan tavaratalon ja Itäkeskuksen tavaratalon..


Stockmann ulkomailla

Moskovassa sijaitseva tavaratalon ja sen laajennuksen koko taloteknisen suunnittelu..

Forum-kauppakeskus

Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaitsee He..