Referenssit

Tutustu referenssikohteisiimme

Tapiolan alueen keskus

Vuosi2020
SijaintiEspoo
GranlundEnergiatehokkuus, LEED-konsultointi, LVI-konsultointi

Espoon Tapiolan kaupunginosan kehityksessä Tapiolan keskus on uudistumassa ja tavoitteena on muodostaa kestävän kehityksen mallikaupunki. Muutoksessa alueen kiinteistöjen kokonaispinta-ala kasvaa nykyisestä 82 000 brm2:stä 242 000 brm2:iin asettaen haasteita alueen energiatehokkuudelle.

Tapiolan keskukselle on luotu yhteistyössä Espoon kaupungin, Fortumin, Lähi-Tapiolan ja Granlundin kanssa strateginen kestävän kehityksen malli, joka heijastaa paikallista ja globaalia yhteiskunnallista muutosta. Muutoksen päämääränä on turvata tuleville sukupolville yhtä hyvät tai paremmat toimintamahdollisuudet kuin nykyisillä sukupolvilla on. Tämä saavutetaan niin, että ympäristö, ihmiset ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa. Strategisessa mallissa ensisijaiseen asemaan ilmastomuutoksen torjunnan osalta nousee alueen energiatehokkuuden ja energiatalouden parantaminen sekä energiankäytön hiilijalanjäljen pienentäminen.

Strategisen mallin kehittämisen lisäksi Granlund on myös käytännössä ollut mukana edistämässä Tapiolan alueen kunnianhimoisten kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista. Granlund on mm. laatinut alueen taloteknisen viitesuunnitelman ja esiselvityksen LEED Neighborhood Development (LEED ND) ympäristösertifioinnin mahdollista hakemista varten. Viitesuunnitelman ja LEED ND:n avulla alueen suunnittelua ja rakentamista ohjataan kohti kestävän kehityksen mukaisia ja energiatehokkaita ratkaisuja.

Lisäksi Granlund on laatinut kattavan tarkastelun siitä, miten olemassa olevan rakennuskannan uusiminen ja uudisrakennusten rakentaminen vaikuttavat alueen energiatalouteen ja energiankäytön hiilijalanjälkeen, ottamalla huomioon tulevaisuuden haasteet. Tarkastelut tehtiin hyödyntäen skenaariotyöskentelyä, missä vertailtiin kolmen vaihtoehtoisen tulevaisuuskuvan vaikutuksia koko alueen energiankulutukseen ja energiankäytön ympäristövaikutuksiin.  

Tulokset osoittavat, että edes rakennusmassan kolminkertaistus ei juuri lisää kaava-alueen energiantuotannon hiilijalanjälkeä, kun pidetään kiinni alueelle asetetuista energiatehokkaan rakentamisen periaatteista ja mahdollistetaan tehokas alueellinen energioiden talteenotto ja kierrätys. Lisäksi uusi tiivis kaupunkirakenne edistää julkisen liikenteen käyttöä ja vähentää näin liikenteen hiilidiosidipäästöjä.

Lisää tietoa kaupunkikeskuksesta ja sen jatkokehityksestä löytyy täältä.

Maalaistentalo

Maalaistentalon liiketilat sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin vi..

K-rauta 75, Vantaa

Vantaan K-rauta 75 on pinta-alallaan yksi Suomen suurimmista K-raudoista. Rakent..


Viru Keskus

Viru Keskus on laaja kansainvälisen tason ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Se koostuu seuraa..

Stockmann

Helsinki - kaikkien aikojen Stockmann


Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaukolentotilojen laajennus

Stockmann Tapiola ja Itäkeskus

Granlund on vastannut Tapiolan tavaratalon ja Itäkeskuksen tavaratalon..


Stockmann ulkomailla

Moskovassa sijaitseva tavaratalon ja sen laajennuksen koko taloteknisen suunnittelu..

Forum-kauppakeskus

Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaitsee He..