Referenssit

Tutustu referenssikohteisiimme

Uusi Lastensairaala

Vuosi2017
SijaintiHelsinki
Kerrosala45 000 m2
GranlundSähkö, tele-, ict-, turva-, palo- ja av-tekniikka, KSL, valaistus, sähköverkot ja varmennusratkaisut, magneettikenttien tarkastelut

Granlund vastaa Uuden Lastensairaalan sähkö-, tele-, ict-, turva-, palo- ja av-tekniikan, varmennusratkaisujen sekä kiinteiden sairaalalaitteiden ja valaistuksen suunnittelusta. Lisäksi Granlund toteuttaa kohteessa magneettikenttien tarkastelut ja mittaukset. 

Kooltaan uusi sairaala on noin 45 000 bruttoneliötä. Hankkeen aikataulu on äärimmäisen tiukka, sillä luonnossuunnittelu alkoi keväällä 2014 ja rakentaminen alkuvuodesta 2015. Sairaalan arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 lopussa.

Suunnittelutyön tilaaja on KOY Uusi lastensairaala, joka valitsi suunnittelijat vahvasti laatuperustein. Sairaalan rakennuttaa Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuki. Suunnittelu toteutetaan rinnakkaisen suunnittelun ja rakentamisen periaatetta noudattaen.

Suunnittelussa on monenlaisia haasteita. Kohde rakennetaan nykyisen purettavan logistiikkakeskuksen paikalle ja se sivuaa koko rakentamisajan toiminnassa olevaa hallintorakennusta ja sen alla olevaa ruokala-keskuskeittiörakennusta. Lisäksi rakennukseen sijoitetaan toiminnan luonteesta johtuen lähes kaikki keskussairaalatasoiset vaativat toiminnot.

Tavoitteena on maailman paras lastensairaala, jossa toteutuvat huippuluokan hoito, viihtyisyys, turvallisuus, muunneltavuus ja energiatehokkuus. Tietomallinnusta hyödynnetään hankkeen kaikissa vaiheissa. Avainasioita ovat mm. innovointi, energiatehokkuuden ja ympäristöasioiden hallinta sekä tiukka kustannusten ohjaus.

Maalaistentalo

Maalaistentalon liiketilat sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin vi..

K-rauta 75, Vantaa

Vantaan K-rauta 75 on pinta-alallaan yksi Suomen suurimmista K-raudoista. Rakent..


Viru Keskus

Viru Keskus on laaja kansainvälisen tason ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Se koostuu seuraa..

Stockmann

Helsinki - kaikkien aikojen Stockmann


Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaukolentotilojen laajennus

Stockmann Tapiola ja Itäkeskus

Granlund on vastannut Tapiolan tavaratalon ja Itäkeskuksen tavaratalon..


Stockmann ulkomailla

Moskovassa sijaitseva tavaratalon ja sen laajennuksen koko taloteknisen suunnittelu..

Forum-kauppakeskus

Toimisto- ja liiketiloista sekä ravintoloista koostuva liikekeskus Forum sijaitsee He..