Konesalit, Mission Critical

Mission Critical -osastomme keskiössä on energiatehokas konesali.

Suomi on viime vuosina osoittautunut houkuttelevaksi sijoituspaikaksi konesaleille. Syitä ovat mm. sopiva ilmasto (paljon vapaata jäähdytystä), maamme vakaus ja suhteellisen edullinen sähkö.

Meillä on myös paljon vanhoja konesaleja, jotka ovat uudistamisen tarpeessa. Yli 70 % nykyisistä keskuksista on jo yli seitsemän vuotta vanhoja. Vanhoissa datakeskuksissa on kapasiteettiongelmia, järjestelmät toimivat huonolla hyötysuhteella ja vanhojen laitteiden luotettavuus ei vastaa nykyvaatimuksia.

Tämän takia konesalitoiminnan kasvuodotukset ovat kovia. Samalla teknologia, käytännöt ja standardit menevät kovaa vauhtia eteenpäin.

Granlund on vastannut alan haasteisiin. Mission Critical -osastomme on edelläkävijä konesalien konsultoinnin ja suunnittelun osalta. Ensimmäiset konesalit suunnittelimme jo noin 20 vuotta sitten. Vuoden 2012 alussa perustettiin konesaliryhmä, jonka vastuulla on osaamisen edelleen kehittäminen sekä konesaliprojektien johto.

Palvelumme kattavat suunnittelu-, projektinjohto- ja erityisasiantuntijapalvelut. Voimme tarjota osaamistamme lähtien konseptivaiheen ensimmäisistä vaatimuksista ja päätyen käyttö- ja ylläpitovaiheen prosessien määrittelyyn ja johtamiseen.

Konesalitoiminnassa hyödynnetään vahvasti myös Granlund Manager -ohjelmistoa.

Yhteyshenkilö


Osastonjohtaja, Konesalit
Jari Innanen
050 563 8233
etunimi.sukunimi@granlund.fi