CBRE Finland

OP:lle saneerattiin Jyväskylässä viihtyisät ja energiatehokkaat uudet toimitilat

Jyväskylän Taulumäellä sijaitsevat toimitilat peruskorjattiin kauttaaltaan OP Ryhmän toiveiden mukaan. Modernilla talotekniikalla varmistettiin sekä oman henkilökunnan että asiakkaiden viihtyminen. Tiukka aikataulu piti, koska suunnittelu ja rakennuttaminen olivat yksissä käsissä.

Jyväskylässä Kankaankatu 17:ssä sijaitsevan kiinteistön omistaa Aberdeen Standard Property Fund Finland 1 Ky. Omistaja ja kiinteistön hallinnoinnista vastaava CBRE Finland Oy halusivat peruskorjata tyhjillään olevat toimitilat houkutteleviksi uudelle pitkäaikaiselle vuokralaiselle.

”Olimme mukana prosessissa hankesuunnitteluvaiheesta asti”, kertoo Granlund Jyväskylän varatoimitusjohtaja ja hankkeen vetäjä Antti Törmälä. Aluksi laskettiin kustannuksia ja tutkittiin, miten tiloja ja niiden tekniikkaa pitäisi muuttaa, jotta ne vastaisivat tämän päivän vuokralaistarpeita.

Yhteistyö jatkui, kun uudeksi vuokralaiseksi varmistui toimintojaan Jyväskylässä keskittänyt OP Ryhmä. ”Suunnittelimme peruskorjauksen LVIAS-tekniikan OP:n toiveiden mukaan”, Törmälä sanoo. Granlund vastasi myös korjausrakentamisen rakennuttamisesta ja valvonnasta

Kokonaisvastuu yksissä hyppysissä 

Korjausrakentamisen suunnittelun ja toteutuksen aikataulu oli tiukka. Aikaa korjausten tekemiseen oli vain nelisen kuukautta, ja eri työvaiheiden ajoitus oli tarkkaa. ”Jaoimme perinteisiä urakkarajoja hieman eri tavalla, niin että työmaa oli koko ajan tehokkaassa toiminnassa”, Törmälä sanoo. 

Koska vastasimme sekä suunnittelusta että rakennuttamisesta, tietoa ei hukattu matkan varrella ja välivaiheita saatiin karsittua.

Antti Törmälä, Granlund

Tiukka aikataulu piti, koska kokonaisvastuu oli koko ajan yksissä hyppysissä. ”Koska vastasimme sekä suunnittelusta että rakennuttamisesta, tietoa ei hukattu matkan varrella ja välivaiheita saatiin karsittua”, Törmälä toteaa. Suunnittelu eteni jouhevasti yhteistyössä työmaan kanssa. ”Saimme tehtyä päätöksiä ripeästi, joten myös muutoksiin reagoitiin nopeasti.” 

”Granlund onnistui suunnittelun ja rakennuttamisen yhdistämisessä erinomaisesti”, toteaa CBRE:n kiinteistöpäällikkö Juha Leppänen. Lähes päivittäinen yhteydenpito varmisti, että ongelmat saatiin selvitettyä nopeasti. ”Perinteisellä mallilla emme olisi pystyneet tarjoamaan toimitiloja vuokralaisen vaatimassa aikataulussa.” 

Granlund onnistui suunnittelun ja rakennuttamisen yhdistämisessä erinomaisesti.

Juha Leppänen, CBRE Finland 

Energiatehokkaat ja viihtyisät toimitilat 

Suunnitteluratkaisuissa huomioitiin sekä kiinteistönomistajan että tulevan vuokralaisen 90 työntekijän tarpeet. Eniten tilojen energiatehokkuuteen vaikutti uusien ilmanvaihtokoneiden lämmöntalteenotto. Käyttäjien viihtymistä parannettiin huonekohtaisella jäähdytyksellä. 

”Vaikka kiinteistön kokonaisilmamäärä kaksinkertaistui aiemmasta, energiankulutus pieneni merkittävästi”, Törmälä kertoo. 

Vaikka kiinteistön kokonaisilmamäärä kaksinkertaistui aiemmasta, energiankulutus pieneni merkittävästi.

Antti Törmälä, Granlund

Modernin LVI- ja sähkötekniikan lisäksi kohteeseen tehtiin lukuisia tilamuutoksia, ja kaikki pinnat uusittiin lattiasta kattoon. Tärkeimpiä rakenteellisia korjauksia oli huoneiden välisen äänieristyksen ja rakennuksen tiiviyden parantaminen.

”Viihtyisissä asiakastiloissa, avokonttorissa ja toimistohuoneissa on kaikilla työrauha ja mukava olla”, Törmälä sanoo.

Kiinteistö saikin OP Ryhmästä Kankaankadulle pitkäaikaisen ja tyytyväisen vuokralaisen, jolla ei ole huolia korjauksista pitkään aikaan.

Haluatko kuulla lisää?