Finavia

Helsinki-Vantaalle talotekniikkasuunnittelua ja energiakonsultointia

Finavia Oyj:n ja Granlundin yhteistyö on jatkunut jo kauan Helsinki-Vantaan peruskorjaushankkeissa, talotekniikkasuunnittelussa sekä energia- ja ympäristökonsultoinnissa.

Hilton Helsinki Airportin laajennuksen talotekninen suunnittelu

Vastasimme LVI-, sähkö-, rakennusautomaatio-, palontorjunta- ja valaistussuunnittelusta Hilton Helsinki Airport -hotellin laajennuksessa, joka toteutettiin kahdessa vaiheessa vuosina 2007 ja 2011. Suunnittelimme myös hotellin ballroomin, ravintolan ja kokoustilojen AV-järjestelmät.

Uutta talotekniikkaa kaukolentoterminaaliin

Osallistuimme Helsinki-Vantaan kaukolentoterminaalin laajennukseen vuonna 2009 sekä aulojen 2, 3 ja 4 saneerauksiin 2011–2014. Lentoaseman vanhimman osan peruskorjauksessa lisättiin liike- ja ravintolatiloja, uusittiin talotekniikkaa ja päivitettiin turvatarkastustoimintoja. Valaistussuunnittelussa korostui energiatehokkuus, huollettavuus ja visuaalinen selkeys.

”Terminaalilaajennuksen suunnittelussa on panostettu elämyksellisiin palveluihin ja matkustuksen sujuvuuteen, ja siksi rakentamisessa korostui korkeatasoinen osaaminen”, kertoo Finavian toimitusjohtaja Samuli Haapasalo.

Helsinki-Vantaan laaja kehityshanke

Helsinki-Vantaalla käynnistyi vuonna 2014 laaja kehitysohjelma, jonka yhtenä osana oli uusi bussiterminaali. Koska terminaali palvelee matkustajia vuorokauden ympäri, talotekniikan suunnittelussa kiinnitettiin erityishuomiota sisäilmaolosuhteisiin ja energiatehokkuuteen. Oikeanlainen tunnelma luotiin automaattisesti säätyvällä LED-valaistuksella.

Kehityshankkeen aikana lentoaseman vaihtoliikennekapasiteettiä on laajennettu myös uusilla kaukoliikenteen matkustajaterminaaleilla ja lähtevien matkustajien terminaalirakennuksella. Lentoaseman etelä- ja länsisiivessä sekä Plazan alueella vastasimme LVI-, rakennusautomaatio-, sähkö- ja sprinklerisuunnittelusta, valaistus- ja äänisuunnittelusta sekä huoltokirjakoordinoinnista. Toimimme myös ympäristö-, energia- ja BREEAM-konsulttina.

”Terminaalilaajennuksen suunnittelussa on panostettu elämyksellisiin palveluihin ja matkustuksen sujuvuuteen, ja siksi rakentamisessa korostui korkeatasoinen osaaminen.”

– Samuli Haapasalo, Finavian toimitusjohtaja

Kuva: FInavia

Haluatko kuulla lisää?

Jukka Tyni
Jukka Tyni

Varatoimitusjohtaja
Granlund Oy

050 525 0211
etunimi.sukunimi@granlund.fi
Sanna Forsman
Sanna Forsman

Valaistussuunnittelija
Granlund Oy

050 3522 751
etunimi.sukunimi@granlund.fi
Aki Päivärinne
Aki Päivärinne

Äänisuunnittelija
Granlund Oy

050 337 5750
etunimi.sukunimi@granlund.fi