HUS Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu

Granlundin vastuulla oli Uuden lastensairaalan talotekninen suunnittelu.

Huolehdimme Uuden Lastensairaalan Tukisäätiön rakennuttaman lastensairaalan sähkö- ja valaistussuunnittelusta, telestä ja turvasta, palontorjunnasta, AV-tekniikasta sekä sairaalalaitesuunnittelusta ja puhtaudenhallinnasta. Lisäksi toteutimme magneettikenttien mittaukset ja sähköverkkojen varmennusratkaisut.

Taloteknistä suunnittelua toiminnassa olevalla sairaala-alueella

Pinta-alaltaan noin 45 000 bruttoneliön suuruisen Uuden lastensairaalan suunnittelu käynnistyi keväällä 2014, ja ensimmäiset potilaat hoidetaan sairaalassa syksyllä 2018. Suunnittelu toteutettiin rinnakkaisen rakentamisen kanssa, ja tietomallinnusta hyödynnettiin hankkeen kaikissa vaiheissa. Koko rakentamisen ajan työmaan vieressä toimi myös hallintorakennus, ruokala ja keskuskeittiö.

Energiatehokas ja innovatiivinen lastensairaala

Uusi lastensairaala tarjoaa vaikeiden ja harvinaisten lastensairauksien hoitoa potilaille ympäri Suomen. Lastensairaalaan keskitetään muun muassa sydänkirurgia ja elinsiirrot sekä pääkaupunkiseudun vaativat lastensairaudet. Potilaat ovat eri-ikäisiä lapsia aina keskosista 15-vuotiaisiin nuoriin.

Uuden lastensairaalan tavoitteena on olla maailman paras lastensairaala. Suunnittelussa avainasioita olivat innovatiivisuus, energiatehokkuus, ympäristövastuu ja kustannusten ohjaus. Sairaalassa yhdistyy myös potilaiden korkealaatuinen hoito, viihtyisyys, turvallisuus ja muunneltavuus.

Tietomallinnus oli tärkeä osa lastensairaalan taloteknistä suunnittelua.

Haluatko kuulla lisää?