Uusi sukupolvi vahvistaa Granlundin johtamista

Granlund Oy uudistaa organisaationsa vuoden vaihteessa

Uudessa johtajakaartissa nähdään jatkossa paljon alan nuoria tähtiä.

Granlund Oy haluaa vastata kiinteistö- ja rakennusalan muutokseen ja toteuttaa uutta strategiaansa uudistamalla organisaatiotaan. Vuoteen 2025 tähtäävässä strategiassa mm. haetaan tuottavampia toimintatapoja, energia- ja ympäristöasioiden integroimista kaikkeen tekemiseen sekä kokonaisvaltaisempia elinkaarijohtamisen palveluja.

Uudistuksen myötä Miia Anttilan vetämä Granlund Consulting Oy fuusioituu konsernin emoyhtiöön Granlund Oy:hyn kevään 2021 kuluessa. Yrityksen 97 työntekijää siirtyvät Granlund Oy:hyn vanhoina työntekijöinä.

Uudistuksen jälkeen johdossa aloittaa edustava kaarti nuoren polven tekijöitä. Moni uusista johtajista on aikanaan tullut Granlundille harjoitteluun ja opinnäytetyötä tekemään. 

”Granlund haluaa jatkossakin houkutella alan nuoria tekijöitä ja kasvattaa heistä rautaisia ammattilaisia. Yrityksen kulttuuriin kuuluu olennaisesti osaamisen siirto ja nuorten ammattilaisten tukeminen”, kommentoi Granlund-konsernin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Granlund Oy:n organisaatio jakautuu vuodesta 2021 alkaen kahteen liiketoimintayksikköön: Rakentamisen ja kiinteistökehityksen palvelut sekä Elinkaarijohtamisen palvelut ja ohjelmistot.

Rakentamisen ja kiinteistökehityksen palveluissa talotekniikan, rakennuttamisen ja energia-alan vahvaa osaamista

Varatoimitusjohtaja Jukka Tyni (kuvassa) toimii jatkossa Rakentamisen ja kiinteistökehityksen palvelujen liiketoimintayksikön johtajana.

Liiketoimintajohtajiksi on nimetty Santeri Kondakov (sairaalat ja LVI-suunnittelu), Topi Volama (sähkösuunnittelu), Tapani Muttonen (korjausrakentaminen ja rakennuttaminen) ja Jari Innanen (datacenterit).

Kehitysjohtajiksi on nimitetty Piia Sormunen (yhteistyö ja tuottavuus) ja Tero Järvinen (teknologioiden kehitys).

Ville Reinikainen on nimitetty liiketoiminnan kehitysjohtajaksi sekä Rakentamisen ja kiinteistökehityksen palveluihin että Elinkaarijohtamisen palveluihin ja ohjelmistoihin.

Suunnittelujohtajiksi on nimitetty Jari Hotokainen ja Vikke Niskanen.

Myyntijohtajaksi on nimitetty Pasi Oksanen.

Osastojen johtajiksi on nimitetty Juho Lepistö (hankekehitys), Teemu Salonen (konsultointi), Tatu Svahn (sähkösuunnittelu), Pasi Poikonen (sähkösuunnittelu), Sauli Heino (korjausrakentaminen), Tapani Idman (sairaalasuunnittelu) ja Tuomo Niemelä (energia). Ossi Myllymäki jatkaa LVI-osaston johtajana. Jukka Karhu jatkaa rakennusautomaatio-osaston johtajana.

Elinkaarijohtamisen palveluissa ja ohjelmistoissa yhdistyy vahva kiinteistö- ja ohjelmistoalojen osaaminen

Miia Anttila (kuvassa) on nimitetty Elinkaarijohtamisen palvelut ja ohjelmistot -liiketoimintayksikön johtajaksi.

Liiketoimintajohtajaksi Elinkaarijohtamisen palvelut ja ohjelmistot -liiketoimintayksikössä on nimitetty Ritva Rissanen, Teemu Hausen ja Kimmo Mattila.

Asiakkuusjohtajiksi Elinkaarijohtamisen palvelut ja ohjelmistot -liiketoimintayksikössä on nimitetty Tommi Söderström, Susanna Sairanen, Asta Autelo ja Topi Korpela.

Senior advisoriksi on nimitetty Jack Westrén-Doll.