Hyppää sisältöön
ReferenssitKiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

15.2.2021 – Mäntyharjun kunnassa aloitettiin keväällä 2020 kiinteistönhoidon mitoitus Granlundin ylläpidon palveluilla. Tavoitteena on kiinteistöjen tarpeenmukainen ja ennakoiva ylläpito. Kiinteistönhoidon johtamista ja huollon arkea tuetaan Granlund Managerilla.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto
Paikkakunnat
Kuopio

Mäntyharjun kunta optimoi kiinteistökantansa ylläpitoa yhteistyössä Granlundin kanssa. Kiinteistönhoidon työmäärän mitoitus aloitettiin viime keväänä ja kohdekierroksia tehtiin muun muassa kouluihin, terveyskeskukseen ja urheilupuistoon. 

Raportoimme asiakkaalle laskelmien pohjalta, paljonko kussakin kohteessa on käytössä kiinteistönhoidon resursseja ja paljonko niitä todellisuudessa tarvitaan”, kertoo Granlundin kiinteistönpidon asiantuntija Markus Kokkonen

Raportoimme asiakkaalle laskelmien pohjalta, paljonko kohteessa on käytössä kiinteistönhoidon resursseja ja paljonko niitä todellisuudessa tarvitaan.

Markus Kokkonen, Granlund

Palveluja laajennetaan vähitellen kunnan koko kiinteistökantaan. Lisäksi aletaan mitoittaa kunnallistekniikan resursseja.

Kiinteistökannan tulevaisuuden tarpeiden selvittäminen liittyy Mäntyharjun kunnan teknisen toimen muuttumisesta prosessiorganisaatioksi.

”Pienessä organisaatiossa muutos vaatii suunnitelmallisuutta ja aikaa sekä lisäresursseja, joita saamme Granlund Kuopiolta”, toteaa Mäntyharjun kunnan tekninen johtaja Lasse Kurvinen

Kunnan teknisen toimen muutos prosessiorganisaatioksi vaatii suunnitelmallisuutta ja aikaa sekä lisäresursseja, joita saamme Granlund Kuopiolta.

Lasse Kurvinen, Mäntyharjun kunta

Hyödyt näkyvät käyttäjille asti

Ylläpidon mitoittamiselle on suomalaisissa kunnissa Kokkosen mukaan suuri tarve. ”Kiinteistönhoidon resursseja kannattaa tarkastella samaan aikaan, kun resursseja poistuu tai kiinteistökantaa muokataan vastaamaan kunnan palvelurakennetta.”

Mitoituksessa tehtävillä laskelmilla päästään riittävän hyvään tarkkuuteen, jotta resurssit pystytään kohdistamaan oikein jokaisessa kiinteistössä.

”Työntekijämäärää voidaan esimerkiksi tasata kiinteistöjen kesken tai kiinteistönhoidon tehtäviä jakaa kunnan ja eri palveluntuottajien välillä”, Kurvinen toteaa.

Mitoituksen ansiosta työntekijämäärää voidaan tasata kiinteistöjen kesken tai kiinteistönhoidon tehtäviä jakaa kunnan ja eri palveluntuottajien välillä.

Lasse Kurvinen, Mäntyharjun kunta

Oikean mitoituksen ansiosta huoltotarpeet on kartoitettu huolella, jolloin kiinteistöjä pystytään hoitamaan ennakoivasti tarpeen mukaan. Tämä ylläpitää kiinteistöjen arvoa. Hyödyt näkyvät myös huollosta vastaaville ja tilojen käyttäjille: ylläpidon kiire vähenee, vaikka palvelupyynnöt käsitellään nopeammin.

Kiinteistöjen tiedot sähköisessä muodossa Granlund Manageriin

Mäntyharjun kunta otti vuoden alussa käyttöön Granlund Manager -ohjelmiston, johon tallennetaan rakennusten, yleisten alueiden ja liikuntapaikkojen ylläpidon palvelukuvaukset. Ohjelmisto sisältää myös kiinteistöjen perusdokumentaation, kuten tekniset suunnitelmat sekä käyttö- ja huolto-ohjeet.

”Tiedot ovat tästä lähtien avoimesti ja sähköisessä muodossa kaikkien huollosta vastaavien ja sitä johtavien nähtävillä. Tämä tuo ylläpidon raportointiin ja päätöksentekoon jatkuvuutta ja läpinäkyvyyttä”, Kokkonen korostaa.

Mäntyharjulla otetaan käyttöön myös Granlund Managerin päivittäistä huoltotoimintaa ohjaava käyttöpäiväkirja, palvelupyynnöt ja huoltosuunnitelma, johon kirjataan vaaditut viranomais-, ja määräaikaistarkastukset. Lisäksi tehdään ehdotus kunnan kiinteistöjen tehokkaasta ylläpidosta. ”Mietimme yhdessä esimerkiksi palvelupyyntöprosessin sujuvuutta ja kiinteistöjen huollon tavoitetasoa”, Kokkonen sanoo.

Jotta Granlund Managerin käyttöönotto sujuu jouhevasti, Granlundin asiantuntijat seuraavat aluksi ohjelmiston käyttöä ja raportoivat siitä kuukausittain.

”Varmistamme, että uusi ohjelmisto saadaan tehokkaaseen käyttöön, ja Mäntyharjulla onkin jo päästy hyvin vauhtiin”, Kokkonen sanoo.

”Nyt organisaatiomme tavoitetila on hahmotettu ja muutos käynnistetty. Sen läpivieminen ja tavoitetilaan pääseminen vievät varmasti seuraavat 1–2 vuotta”, Kurvinen toteaa.

Kiinteistöjen ja kunnallistekniikan ylläpidon palvelut

  • Kohdekierrokset
  • Työmäärän resurssitarpeen laskennallinen määrittely
  • Raportointi
  • Huoltosuunnitelmat
  • Järjestelmä- ja palvelukuvaukset.

Granlund Manager -ohjelmisto

  • Kiinteistöjen perustiedot
  • Käyttöpäiväkirja
  • Huoltosuunnitelma
  • Palvelupyynnöt

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio Oy

Joensuu

Enon seurakunta sai energiatehokkaan seurakuntatalon

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Moderni energiatehokas rakennus on parhaimmillaan kuin huippuunsa viritetty kone – kunhan kaikki toimii tismalleen niin, kun on suunniteltu. Enon seurakuntatalon…
Referenssi
Helsinki

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Palvelu

AI-Energiakartoitus

Toimiala

Taloyhtiöt

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.
Referenssi
Helsinki

Euroopan suurimpiin kuuluvissa tenniskeskuksissa luotetaan Granlund Manageriin

Palvelu

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Toimiala

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Talin ja Taivallahden Tenniskeskuksissa on käytössä Granlund Manager-ohjelmisto. Ylläpitotieto kootaan yhteen paikkaan, mikä tehostaa päivittäistä kiinteistön ylläpitoa ja kiinteistöjohtamista. Hallien…
Referenssi
Helsinki

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Toimiala

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi
Tampere

Puurakenteiseksi suunniteltu TOAS Hippos on sprinklattu päästä varpaisiin

Palvelu

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Toimiala

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Allianssilla toteutettava TOAS Hippos on tulevaisuuden avoin, vireä ja urbaani opiskelijakortteli Tampereen Kalevassa. Granlund Tampere Oy vastaa hankkeessa mm. talotekniikka-…
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Helsinki

Vuosaaren lukio sai neljän tähden RTS-ympäristöluokituksen

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiakonsultointi

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Vuosaaren uusi lukio on yksi ensimmäisiä neljän tähden RTS-ympäristösertifikaatin saavuttaneita rakennushankkeita. Suomen oloihin kehitetty RTS on monen kotimaisen tilaajan tavoitteena.
Referenssi
Jyväskylä

Muuramen kunta tilasi huoltokirjakoordinoinnin osaavilta ammattilaisilta

Palvelu

Huoltokirjakoordinointi

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Muuramen kunta yllättyi iloisesti Granlundin toteuttaman huoltokirjakoordinoinnin helppoudesta. Ylläpidon asiantuntijamme huolehtivat myös dokumenttien tallentamisesta Granlund Managerin huoltokirjaan.
Referenssi
Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmistaa Mölnlycken tavoitteet energiatehokkuushankkeessa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus, Kiinteistön toiminnan varmistaminen

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutetaan Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmistaa hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi

YIT:n Smart Building näyttää tietä älykkäässä kiinteistöteknologiassa

Palvelu

Smart Building

Toimiala

Toimistot

YIT laati Granlundin kanssa suunnitteluohjeen, jonka avulla uusi Smart Building -konsepti viedään tehokkaasti käytäntöön kiinteistön suunnittelusta ylläpitoon.
Referenssi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?