Hyppää sisältöön
ReferenssitKiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

15.2.2021 – Mäntyharjun kunnassa aloitettiin keväällä 2020 kiinteistönhoidon mitoitus Granlundin ylläpidon palveluilla. Tavoitteena on kiinteistöjen tarpeenmukainen ja ennakoiva ylläpito. Kiinteistönhoidon johtamista ja huollon arkea tuetaan Granlund Managerilla.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto
Paikkakunnat
Kuopio

Mäntyharjun kunta optimoi kiinteistökantansa ylläpitoa yhteistyössä Granlundin kanssa. Kiinteistönhoidon työmäärän mitoitus aloitettiin viime keväänä ja kohdekierroksia tehtiin muun muassa kouluihin, terveyskeskukseen ja urheilupuistoon. 

Raportoimme asiakkaalle laskelmien pohjalta, paljonko kussakin kohteessa on käytössä kiinteistönhoidon resursseja ja paljonko niitä todellisuudessa tarvitaan”, kertoo Granlundin kiinteistönpidon asiantuntija Markus Kokkonen

Raportoimme asiakkaalle laskelmien pohjalta, paljonko kohteessa on käytössä kiinteistönhoidon resursseja ja paljonko niitä todellisuudessa tarvitaan.

Markus Kokkonen, Granlund

Palveluja laajennetaan vähitellen kunnan koko kiinteistökantaan. Lisäksi aletaan mitoittaa kunnallistekniikan resursseja.

Kiinteistökannan tulevaisuuden tarpeiden selvittäminen liittyy Mäntyharjun kunnan teknisen toimen muuttumisesta prosessiorganisaatioksi.

”Pienessä organisaatiossa muutos vaatii suunnitelmallisuutta ja aikaa sekä lisäresursseja, joita saamme Granlund Kuopiolta”, toteaa Mäntyharjun kunnan tekninen johtaja Lasse Kurvinen

Kunnan teknisen toimen muutos prosessiorganisaatioksi vaatii suunnitelmallisuutta ja aikaa sekä lisäresursseja, joita saamme Granlund Kuopiolta.

Lasse Kurvinen, Mäntyharjun kunta

Hyödyt näkyvät käyttäjille asti

Ylläpidon mitoittamiselle on suomalaisissa kunnissa Kokkosen mukaan suuri tarve. ”Kiinteistönhoidon resursseja kannattaa tarkastella samaan aikaan, kun resursseja poistuu tai kiinteistökantaa muokataan vastaamaan kunnan palvelurakennetta.”

Mitoituksessa tehtävillä laskelmilla päästään riittävän hyvään tarkkuuteen, jotta resurssit pystytään kohdistamaan oikein jokaisessa kiinteistössä.

”Työntekijämäärää voidaan esimerkiksi tasata kiinteistöjen kesken tai kiinteistönhoidon tehtäviä jakaa kunnan ja eri palveluntuottajien välillä”, Kurvinen toteaa.

Mitoituksen ansiosta työntekijämäärää voidaan tasata kiinteistöjen kesken tai kiinteistönhoidon tehtäviä jakaa kunnan ja eri palveluntuottajien välillä.

Lasse Kurvinen, Mäntyharjun kunta

Oikean mitoituksen ansiosta huoltotarpeet on kartoitettu huolella, jolloin kiinteistöjä pystytään hoitamaan ennakoivasti tarpeen mukaan. Tämä ylläpitää kiinteistöjen arvoa. Hyödyt näkyvät myös huollosta vastaaville ja tilojen käyttäjille: ylläpidon kiire vähenee, vaikka palvelupyynnöt käsitellään nopeammin.

Kiinteistöjen tiedot sähköisessä muodossa Granlund Manageriin

Mäntyharjun kunta otti vuoden alussa käyttöön Granlund Manager -ohjelmiston, johon tallennetaan rakennusten, yleisten alueiden ja liikuntapaikkojen ylläpidon palvelukuvaukset. Ohjelmisto sisältää myös kiinteistöjen perusdokumentaation, kuten tekniset suunnitelmat sekä käyttö- ja huolto-ohjeet.

”Tiedot ovat tästä lähtien avoimesti ja sähköisessä muodossa kaikkien huollosta vastaavien ja sitä johtavien nähtävillä. Tämä tuo ylläpidon raportointiin ja päätöksentekoon jatkuvuutta ja läpinäkyvyyttä”, Kokkonen korostaa.

Mäntyharjulla otetaan käyttöön myös Granlund Managerin päivittäistä huoltotoimintaa ohjaava käyttöpäiväkirja, palvelupyynnöt ja huoltosuunnitelma, johon kirjataan vaaditut viranomais-, ja määräaikaistarkastukset. Lisäksi tehdään ehdotus kunnan kiinteistöjen tehokkaasta ylläpidosta. ”Mietimme yhdessä esimerkiksi palvelupyyntöprosessin sujuvuutta ja kiinteistöjen huollon tavoitetasoa”, Kokkonen sanoo.

Jotta Granlund Managerin käyttöönotto sujuu jouhevasti, Granlundin asiantuntijat seuraavat aluksi ohjelmiston käyttöä ja raportoivat siitä kuukausittain.

”Varmistamme, että uusi ohjelmisto saadaan tehokkaaseen käyttöön, ja Mäntyharjulla onkin jo päästy hyvin vauhtiin”, Kokkonen sanoo.

”Nyt organisaatiomme tavoitetila on hahmotettu ja muutos käynnistetty. Sen läpivieminen ja tavoitetilaan pääseminen vievät varmasti seuraavat 1–2 vuotta”, Kurvinen toteaa.

Kiinteistöjen ja kunnallistekniikan ylläpidon palvelut

  • Kohdekierrokset
  • Työmäärän resurssitarpeen laskennallinen määrittely
  • Raportointi
  • Huoltosuunnitelmat
  • Järjestelmä- ja palvelukuvaukset.

Granlund Manager -ohjelmisto

  • Kiinteistöjen perustiedot
  • Käyttöpäiväkirja
  • Huoltosuunnitelma
  • Palvelupyynnöt

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio Oy

Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmistaa Mölnlycken tavoitteet energiatehokkuushankkeessa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus, Kiinteistön toiminnan varmistaminen

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutetaan Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmistaa hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi

YIT:n Smart Building näyttää tietä älykkäässä kiinteistöteknologiassa

Palvelu

Smart Building

Toimiala

Toimistot

YIT laati Granlundin kanssa suunnitteluohjeen, jonka avulla uusi Smart Building -konsepti viedään tehokkaasti käytäntöön kiinteistön suunnittelusta ylläpitoon.
Referenssi
Vierumäki

Vierumäen Urheiluopiston energiatehokkuushanke pienentää vuosikulutusta jopa 10 %

Palvelu

Energiatehokkuus, Energiatehokkuushankkeet, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Urheilu

Energiatehokkuushankkeen avulla Suomen Urheiluopisto Vierumäellä saavutti merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa ja samalla pienennettiin liikuntakiinteistöjen taloteknistä korjausvelkaa.
Referenssi

Porvoon seurakunnissa siirryttiin ennakoivaan ja vastuulliseen ylläpitoon

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Hallitumman ylläpidon aikakausi on alkanut Porvoossa. Kaikille tutun keskiaikaisen tuomiokirkon lisäksi kaikki muutkin Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistöt on tuotu Granlund Manageriin.
Referenssi
Vaasa

VILPEn tehtaalle maalämpövoimala – vuosittaiset päästöt vähenevät 330 tonnia

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Teollisuus

VILPEn Vaasassa sijaitsevan Mustasaaren tehtaan hiilijalanjälki tulee kutistumaan merkittävästi, kun uusi maalämpövoimala otetaan käyttöön. Voimala lämmittää ja jäähdyttää rakennuksen ja…
Referenssi

Alko luottaa Granlund Manageriin energia- ja vastuullisuusraportoinnissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Alko automatisoi 366 myymälänsä energiakulutuksen ja kierrätysmäärien tiedonkeruun ja seurannan. Raportit tulevat Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä reaaliajassa kokonaisnäkymänä ja…
Referenssi
Musiikkitalo
Helsinki

Energiankierrätys nostaa Musiikkitalon energiatehokkuuden uudelle tasolle

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Granlundin suunnittelema energiankierrätysjärjestelmä säästää merkittävästi Musiikkitalon kaukolämmön kulutusta. Hanke tukee myös tehokkaasti ympäristövastuullista toimintaa.
Referenssi
Rovaniemi

Minimani Rovaniemi toimii omavaraisella energiajärjestelmällä

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Perheyritys Minimani laajensi kauppaketjuaan Lappiin, ja rakennutti vuoden 2020 aikana Rovaniemelle kaupungin nykyaikaisimman hypermarketin.
Referenssi
Helsinki

Keskon uuden pääkonttorin K-kampuksen talotekninen koordinointi

Palvelu

Smart Building, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Olemme mukana Keskon uuden K-kampus-pääkonttorin rakentamisessa ja samalla Helsingin Kalasataman kehittämisessä. Toimimme hankkeessa taloteknisenä koordinoijana ja Smart Building -konsulttina.
Referenssi
Kuopio, Savonlinna

Savonlinnan keskussairaalan tiedonhallintaan kehitettiin tehokas prosessi yhdessä suunnittelijoiden kanssa

Palvelu

Digitaaliset palvelut

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Savonlinnan keskussairaalaa on laajennettu vaiheittain 1950-luvulta asti. Yhtä kauan hankkeista on kertynyt suunnittelutietoa, jota on tallennettu mappeihin, kovalevyille ja muistitikuille.…
Referenssi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?