Hyppää sisältöön
ReferenssitKiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

15.2.2021 – Mäntyharjun kunnassa aloitettiin keväällä 2020 kiinteistönhoidon mitoitus Granlundin ylläpidon palveluilla. Tavoitteena on kiinteistöjen tarpeenmukainen ja ennakoiva ylläpito. Kiinteistönhoidon johtamista ja huollon arkea tuetaan Granlund Managerilla.

Toimialat
Kunnat ja kaupungit
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto
Paikkakunnat
Kuopio

Mäntyharjun kunta optimoi kiinteistökantansa ylläpitoa yhteistyössä Granlundin kanssa. Kiinteistönhoidon työmäärän mitoitus aloitettiin viime keväänä ja kohdekierroksia tehtiin muun muassa kouluihin, terveyskeskukseen ja urheilupuistoon. 

Raportoimme asiakkaalle laskelmien pohjalta, paljonko kussakin kohteessa on käytössä kiinteistönhoidon resursseja ja paljonko niitä todellisuudessa tarvitaan”, kertoo Granlundin kiinteistönpidon asiantuntija Markus Kokkonen

Raportoimme asiakkaalle laskelmien pohjalta, paljonko kohteessa on käytössä kiinteistönhoidon resursseja ja paljonko niitä todellisuudessa tarvitaan.

Markus Kokkonen, Granlund

Palveluja laajennetaan vähitellen kunnan koko kiinteistökantaan. Lisäksi aletaan mitoittaa kunnallistekniikan resursseja.

Kiinteistökannan tulevaisuuden tarpeiden selvittäminen liittyy Mäntyharjun kunnan teknisen toimen muuttumisesta prosessiorganisaatioksi.

”Pienessä organisaatiossa muutos vaatii suunnitelmallisuutta ja aikaa sekä lisäresursseja, joita saamme Granlund Kuopiolta”, toteaa Mäntyharjun kunnan tekninen johtaja Lasse Kurvinen

Kunnan teknisen toimen muutos prosessiorganisaatioksi vaatii suunnitelmallisuutta ja aikaa sekä lisäresursseja, joita saamme Granlund Kuopiolta.

Lasse Kurvinen, Mäntyharjun kunta

Hyödyt näkyvät käyttäjille asti

Ylläpidon mitoittamiselle on suomalaisissa kunnissa Kokkosen mukaan suuri tarve. ”Kiinteistönhoidon resursseja kannattaa tarkastella samaan aikaan, kun resursseja poistuu tai kiinteistökantaa muokataan vastaamaan kunnan palvelurakennetta.”

Mitoituksessa tehtävillä laskelmilla päästään riittävän hyvään tarkkuuteen, jotta resurssit pystytään kohdistamaan oikein jokaisessa kiinteistössä.

”Työntekijämäärää voidaan esimerkiksi tasata kiinteistöjen kesken tai kiinteistönhoidon tehtäviä jakaa kunnan ja eri palveluntuottajien välillä”, Kurvinen toteaa.

Mitoituksen ansiosta työntekijämäärää voidaan tasata kiinteistöjen kesken tai kiinteistönhoidon tehtäviä jakaa kunnan ja eri palveluntuottajien välillä.

Lasse Kurvinen, Mäntyharjun kunta

Oikean mitoituksen ansiosta huoltotarpeet on kartoitettu huolella, jolloin kiinteistöjä pystytään hoitamaan ennakoivasti tarpeen mukaan. Tämä ylläpitää kiinteistöjen arvoa. Hyödyt näkyvät myös huollosta vastaaville ja tilojen käyttäjille: ylläpidon kiire vähenee, vaikka palvelupyynnöt käsitellään nopeammin.

Kiinteistöjen tiedot sähköisessä muodossa Granlund Manageriin

Mäntyharjun kunta otti vuoden alussa käyttöön Granlund Manager -ohjelmiston, johon tallennetaan rakennusten, yleisten alueiden ja liikuntapaikkojen ylläpidon palvelukuvaukset. Ohjelmisto sisältää myös kiinteistöjen perusdokumentaation, kuten tekniset suunnitelmat sekä käyttö- ja huolto-ohjeet.

”Tiedot ovat tästä lähtien avoimesti ja sähköisessä muodossa kaikkien huollosta vastaavien ja sitä johtavien nähtävillä. Tämä tuo ylläpidon raportointiin ja päätöksentekoon jatkuvuutta ja läpinäkyvyyttä”, Kokkonen korostaa.

Mäntyharjulla otetaan käyttöön myös Granlund Managerin päivittäistä huoltotoimintaa ohjaava käyttöpäiväkirja, palvelupyynnöt ja huoltosuunnitelma, johon kirjataan vaaditut viranomais-, ja määräaikaistarkastukset. Lisäksi tehdään ehdotus kunnan kiinteistöjen tehokkaasta ylläpidosta. ”Mietimme yhdessä esimerkiksi palvelupyyntöprosessin sujuvuutta ja kiinteistöjen huollon tavoitetasoa”, Kokkonen sanoo.

Jotta Granlund Managerin käyttöönotto sujuu jouhevasti, Granlundin asiantuntijat seuraavat aluksi ohjelmiston käyttöä ja raportoivat siitä kuukausittain.

”Varmistamme, että uusi ohjelmisto saadaan tehokkaaseen käyttöön, ja Mäntyharjulla onkin jo päästy hyvin vauhtiin”, Kokkonen sanoo.

”Nyt organisaatiomme tavoitetila on hahmotettu ja muutos käynnistetty. Sen läpivieminen ja tavoitetilaan pääseminen vievät varmasti seuraavat 1–2 vuotta”, Kurvinen toteaa.

Kiinteistöjen ja kunnallistekniikan ylläpidon palvelut

  • Kohdekierrokset
  • Työmäärän resurssitarpeen laskennallinen määrittely
  • Raportointi
  • Huoltosuunnitelmat
  • Järjestelmä- ja palvelukuvaukset.

Granlund Manager -ohjelmisto

  • Kiinteistöjen perustiedot
  • Käyttöpäiväkirja
  • Huoltosuunnitelma
  • Palvelupyynnöt

Haluatko kuulla lisää?

Jani Säisä

Osastonjohtaja, Kiinteistöjen elinkaaripalvelut
Granlund Kuopio Oy

Kuopio

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.
Referenssi
Helsinki

AI-Energiakartoitus antaa Antiloopille vauhtia hiilineutraaliuden tavoitteluun

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Hiilineutraaliuskonsultointi, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Jyväskylä

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.
Referenssi
Puotilan ostoskeskuksen alue
Helsinki

Puotilan ostoskeskuksen purkukartoituksessa korostettiin kiertotaloutta

Palvelu

Kiertotalouspalvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Puotilan asukkaita liki 60 vuotta palvellut ostoskeskus purettiin ympäristövastuullisesti. Purkukartoituksen ansiosta eri rakennusosia ja irtaimistoa saatiin ohjattua uudelleenkäyttöön, ja materiaalien…
Referenssi
Joensuu

Enon seurakunta sai energiatehokkaan seurakuntatalon

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Moderni energiatehokas rakennus on parhaimmillaan kuin huippuunsa viritetty kone – kunhan kaikki toimii tismalleen niin, kun on suunniteltu. Enon seurakuntatalon…
Referenssi
Helsinki

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Palvelu

AI-Energiakartoitus

Toimiala

Taloyhtiöt

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.
Referenssi
Helsinki

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Toimiala

Kiinteistönhoitoa mitoitetaan tulevaisuuden tarpeisiin Mäntyharjulla

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?