Antti Karjakin

Antti Karjakin, ohjelmistot

Vuosien varrella Antin vastuualueet ovat laajentuneet ja työnkuvat muuttuneet työharjoittelijasta Lead Developerin tehtävään.

Insinööri (YAMK) Antti Karjakin on viihtynyt Granlundilla vuodesta 2008. Vuosien varrella vastuualueet ovat laajentuneet ja työnkuvat muuttuneet työharjoittelijasta Lead Developerin tehtävään.

Työssään Antti suunnittelee ja toteuttaa internet- ja mobiiliohjelmistoja sekä tietokantaratkaisuja. Lisäksi hän valvoo tuotantoympäristöjä ja ongelmanratkaisua sekä vetää omaa tiimiään. Työviikko koostuu tyypillisesti ohjelmoinnista, palavereista ja tiimin hyvinvoinnin varmistamisesta – oli se sitten selvitystyötä tai tiedonhankintaa muualta organisaatiosta.

“Oman työnkuvan jatkuva tarkastelu ja sopiva muutos pitää työpäivät ja tehtävät mielenkiintoisina. Työssäni innostavat erityisesti erilaiset ympäristöt ja haasteellisemmat tilanteet. Pidän työskentelystä ongelmanratkaisun ja suorituskyvyn parissa. Samoin mobiiliohjelmistojen kehitys on hyvin motivoivaa, sillä ala kehittyy nopeasti ja muutoksia tapahtuu jatkuvasti.”

Antti valmistui EVTEK-ammattikorkeakoulusta (nyk. Metropolia) vuonna 2010 tietotekniikan insinööriksi. Hän päätti lisäksi suorittaa työn ohella ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tietotekniikan englanninkielisessä koulutusohjelmassa, missä hän opiskeli vuosina 2013–2015.

Tekninen maailma muuttuu hurjaa vauhtia, mikä näkyy myös Antin arjessa. Työtä voi suunnitella tiettyyn pisteeseen asti mukavasti, mutta usein nopean kehityksen seurauksena osa suunnitelmista hapantuu matkan varrella ja asioita joudutaan miettimään uudestaan.

Antin omassa ryhmässä on vahva kokeilukulttuuri. “Jos jokin tekemisessä hiertää tai maailmalla pöhistään uudesta tavasta tehdä töitä, yritämme jatkuvasti kokeilla uusi asioita ja sitä kautta parantaa tekemistämme.”

Antti seuraa oman alansa kehitystä myös vapaa-ajalla, jotta pysyy perillä mitä alan eturintamassa tapahtuu maailman myllerryksessä. Vapaa-ajallaan Antti pelaa myös frisbeegolfia, vaikka viime aikoina vapaa-aika kuluu pitkälti touhutessa valloittavan poikansa kanssa.