Heidi Silander

Heidi Silander, LVI-suunnittelu

Heidi työskentelee projektipäällikkönä ja kehityspäällikkönä LVI-suunnittelun puolella.

Heidi valmistui Teknillisestä korkeakoulusta eli nykyisestä Aalto-yliopistosta diplomi-insinööriksi vuonna 2006 pääaineenaan LVI-tekniikka ja sivuaineenaan ympäristöstrategiat ja teknologian arviointi.

Aiemman työhistoriansa pohjalta Heidi halusi töihin suurempaan ja vakaaseen yritykseen. Hän aloitti kesätyöt Granlundilla jo opiskelujensa aikana vuonna 2003. Kesätyöt jatkuivat tuntitöinä opiskelujen ohessa ja diplomityön kautta hän jatkoi vakituiseen työsopimukseen.

Heidi kouluttautui vuonna 2013 lisää Granlundin tukemana Metropolian korkeakoulutettujen oppisopimustyyppisessä koulutuksessa, jonka aiheena oli rakennusten energiatehokas hallinta. Hän aloitti toiveestaan koulutuksen ollessaan vielä hoitovapaalla. Granlundilta Heidi sai etätyöskentelymahdollisuuden ja aktiivista ohjausta.

Heidi työskentelee LVI-suunnittelun projektipäällikkönä ja kehityspäällikkönä. Lisäksi hän toimii LVI-osaston koulutus- ja laatuvastaavana. Yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa tekee työnkuvasta mielenkiintoisen ja vaihtelevan. Myös työmaakäynnit piristävät toimistopäiviä säännöllisesti. ”Granlundilta löytyy valtava määrä asiantuntijuutta. Monenlaisia ongelmia on ratkottu yhteisesti avokonttorissa tai kahvipöydänkin ääressä loppumattomalla mielenkiinnolla”, Heidi kertoo.

Heidi arvostaa Granlundilla hyvän yhteishengen lisäksi sitä, että työntekijöitä kuunnellaan. Vastuullisia työtehtäviä on tarjolla ja niitä voi hoitaa itsenäisesti. Lisäksi Heidi pitää siitä, että hänen työnkuvansa on perinteistä LVI-suunnittelua sosiaalisempaa. Työn projektityyppisen luonteen vuoksi työajat joustavat molempiin suuntiin, mikä toisinaan luo myös haasteita esimerkiksi pikkulapsiarkeen. Työn joustavuus mm. etätyöskentelyn puitteissa pitää kokonaisuuden mielekkäänä.

Tällä hetkellä Heidin vapaa-aika kuluu lähinnä kotitaloyhtiön remonttiasioita hoidellessa ja lasten kanssa touhuillessa. Lasten kanssa on harjoiteltu pyöräilyä ja luistelua tulevaisuuden retkiin valmistautuen. Pikkuhiljaa aktivoituvat myös omat lempiharrastukset kuntoilu, melonta ja ratsastus.