Ian Fraser

Ian Fraser, LVI-suunnittelu

LVI-suunnittelija Ian Fraser on kokenut insinööri, joka auttaa kollegojaan pulmassa kuin pulmassa.

Southendin rantakaupungista Englannista kotoisin oleva Ian Fraser opiskeli oppisopimuksella suuressa talotekniikka-alan yrityksessä Lontoossa kuusi vuotta ja suoritti insinöörin tutkinnon työtä tekemällä. Myöhemmin hän erikoistui jatko-opinnoissaan ympäristötekniikkaan ja valmistui vuonna 1976.

Muutama vuosi valmistumisensa jälkeen Ian lähti töihin Nigeriaan, missä hän työskenteli Lagosissa ja Zariassa yhteensä 4,5 vuotta. Ian kuvaa vuosiaan Nigeriassa silmiä avaavaksi kokemukseksi. Tuona aikana hän tapasi myös suomalaisen vaimonsa ja muutti lopulta pysyvästi Joensuuhun.

Granlund vakuutti laadullaan

Ian työskenteli Joensuussa yli 23 vuotta paikallisessa suunnittelutoimistossa ennen tuloaan Granlundille vuonna 2009, jolloin Granlund avasi Joensuuhun toimipisteen. Ian tunsi Granlundin yrityksenä, joka teki kiinnostavia projekteja, joita toteutettiin yhdenmukaisesti ja laadukkaasti.

Ian arvostaa yrityksen laatuun panostavaa toimintatapaa, jota on ylläpidetty ja parannettu entisestään toimiston kasvaessa. “Työssä on ollut tukena paitsi hyvä johtaminen ja työntekijöiden laadukas osaaminen, myös pääkonttorin selkeä visio ja kehitysohjelmat. Granlund tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet omassa työssä kehittymiseen.”

Tyypillisesti Ianin työ sisältää alustavien tilavaatimusten laskemista, ideointia ja erilaisten pohjasuunnitelmien tekoa sekä projektityötä. Lisäksi hän kokeneempana insinöörinä auttaa ja neuvoo tarvittaessa nuorempia kollegojaan. Ian sanoo olevansa ”spesialisti, joka pystyy sijoittamaan neliskulmaiset kanavat pyöreisiin reikiin”.

Ian asuu Joensuussa yhdessä vaimonsa kanssa, ja heillä on kolme aikuista lasta. Vapaa-ajalla Ianin intohimo on golf, jota hän pelaa aina kun mahdollista. Talvisin hän seuraa jääkiekkoa – Jokipoikien peleissä hän on käynyt jo 30 vuotta.