Ken Dooley

Ken Dooley, innovaatiot ja kehitystoiminta

"Minusta on hienoa, miten ahkeruus ja uusien asioiden nopea oppiminen palkitaan Granlundilla mahdollisuutena työskennellä juuri niillä alueilla, joista on henkilökohtaisesti kiinnostunut", sanoo teknologiajohtaja Ken Dooley.

Ken valmistui vuonna 2002 diplomi-insinöörin tutkintoa vastaavasta konetekniikan koulutusohjelmasta (Mechanical Engineering) University College Dublinista. Hän on suorittanut myös CEng-tutkinnon Lontoossa ja väitteli tohtoriksi maaliskuussa 2018 Aalto-yliopistossa.

Ken muutti Irlannista Lontooseen 2000-luvun alussa ja aloitti työt Buro Happoldilla. Kyseessä oli kansainvälinen rakennusteollisuuden konsulttifirma, jonka kuuluisimpia projekteja ovat Millennium Dome ja Lontoon olympiastadion. Kenille yksi Lontoon vuosien mieleenpainuvimmista kokemuksista oli yhteistyö maailmanlaajuisesti tunnetun arkkitehtitoimiston Foster and Partnersin kanssa.

Ennen Suomeen saapumistaan Ken työskenteli puolisen vuotta talotekniikkasuunnittelijana Sydneyssä. Suunnittelutoimisto Norman, Disney and Youngin toimisto sijaitsi Rio Tinto Towerissa, joka on yksi Australian ympäristöystävällisimmistä rakennuksista ja saanut myös Green Star -ympäristösertifikaatin.

Granlundilla Ken aloitti vuonna 2008 vientiosastolla. Hän suuntautui kuitenkin pian projekteihin, joissa energia- ja ympäristöasiat olivat tärkeässä roolissa, ja niin Kenin oli luonteva siirtyä energia- ja ympäristöosastolle. Ken työskenteli vastaavissa tehtävissä pari vuotta Granlund Consultingin palveluksessa, kunnes aloitti 2017 Innovaatiot ja kehitys -osastolla johtavana digitaalisuuden asiantuntijana ja jatkoi siitä teknologiajohtajaksi. 

"Minusta on hienoa, miten ahkeruus ja uusien asioiden nopea oppiminen palkitaan Granlundilla mahdollisuutena työskennellä juuri niillä alueilla, joista on henkilökohtaisesti kiinnostunut", väitöskirjansa työn ohessa viimeistellyt Ken kertoo. 

Lue lisää Kenistä Helsingin Sanomien Kasvuntekijät-liitteestä.