Sanna Grönlund

Sanna Grönlund, ohjelmistokehitys

Sanna suunnittelee ja konseptoi ohjelmiston uusia ominaisuuksia, selkeyttää nykyisiä käyttöliittymiä ja varmistaa sovelluksien käytettävyyden haastattelemalla loppukäyttäjiä.

Sanna Grönlund valmistui Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan vuorovaikutteinen teknologia. Aikaisemmin hän on ehtinyt työskentelemään muun muassa Tampereen yliopistossa TAUCHI-yksikön tutkimusapulaisena ja pienessä start-up-yrityksessä, jossa hoiti käyttöliittymäsuunnittelua ja sisällöntuottamista.

Granlundilla Sanna aloitti työt syksyllä 2015, jolloin edessä oli muutto Tampereelta pääkaupunkiseudulle.

”Ystäväni huomasi Granlundin työpaikkailmoituksen LinkedInistä ja vitsaili minulle, kuinka hienon sähköpostiosoitteen saisin yrityksessä sukunimestäni johtuen. Avoin paikka vastasi hyvin osaamistani ja Granlund vaikutti mielenkiintoiselta työpaikalta, joten päätin hakea aikailematta. Haastattelut meni hyvin ja minut toivotettiin tervetulleeksi Granlundille.”   

Sanna on ollut erittäin tyytyväinen siihen, miten Granlundilla on saanut vaikuttaa työpäivien sisältöön. Osaavalle työntekijälle on helposti saatavilla vastuullisia töitä, ja ohjelmistojen kehitykseen voi konkreettisesti vaikuttaa. Joustava etätyömahdollisuus saa Sannalta myös kiitosta.

Sanna työskentelee monipuolisesti Granlund Designer ja Manager -ohjelmistojen käytettävyyden parissa. Hän mm. suunnittelee ja konseptoi uusia ominaisuuksia, selkeyttää nykyisiä käyttöliittymiä uusilla ratkaisuilla ja varmistaa sovelluksien käytettävyyttä haastattelemalla loppukäyttäjiä.

Näiden lisäksi osa päivistä kuluu erilaisten grafiikoiden tuottamiseen.

”Työni on erittäin monipuolista, ja harvat työpäivät ovat samanlaisia. Työssäni yhdistyy sopivassa määrin tekniikka, taiteellisuus ja ihmisten kanssa työskentely. Lisäksi Granlundin työporukka on osaavaa ja yhteishenki hyvä.”

Vapaa-aikana Sanna harrastaa improvisaatioteatteria ja pelailee mielellään lautapelejä ystäviensä kanssa.”Pidän myös piirtämisestä ja minulla onkin lehtiö käsillä aina, kun istahdan TV:n eteen”. 

Katso video, jolla Sanna kertoo työstään käyttöliittymäsuunnittelijana