Sari Paukku

Sari Paukku, projektipäällikkö, Lean-rakentaminen

Sari toimii projektipäällikkönä erilaisissa hankkeissa, joihin luodaan juuri kyseiselle projektille sopiva yhteistoiminnallinen työtapa.

Granlundin lean-rakentamisen ryhmässä työskentelevä projektipäällikkö Sari Paukku tottui jo nuorena siihen, että kotona oltiin aina rakentamassa jotain. Rakennusala olikin helppo valinta, ja Sari opiskeli Satakunnan ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi.

”Valmistuin vuonna 2009 suoraan rakennusalan pahimpaan taantumaan. Töitä ei juuri ollut, ja ensimmäiset työpaikat menivät alta vuoden sisällä aloittamisesta. Vaikeasta alusta on onneksi ollut uralla hyötyä myöhemmin: kun on joutunut pari kertaa lähtemään, uskaltaa helpommin heittäytyä uusiin tehtäviin.”

Rakennusinsinöörin koulutus tarjoaa erilaisiin työtehtäviin valtavasti mahdollisuuksia, joita Sari on myös urallaan hyödyntänyt. Hän on työskennellyt muun muassa rakennesuunnittelun ja energiatehokkuuden parissa. Ennen Granlundille tuloa Sari kerrytti myös laajasti kokemusta rakennusliikkeessä työskentelystä, ensin työnjohtajana ja myöhemmin laatuinsinöörin tehtävistä.

”Siinä oppi hirveästi siitä, miten koko rakentamisen prosessi toimii. Pääsin esimerkiksi kehittämään yrityksen prosesseja ja jalkauttamaan uusia työtapoja työmaalle. Tuntuu, että kaikki aiemmat työni ovat lopulta tukeneet sitä, mitä nyt teen.”

Afterworkeilta töihin

Granlundille Sari päätyi tutun kautta vuonna 2017. ”Täällä työskentelevä kaveri tuli afterworkeilla sanomaan, että nyt olisi ihan minun näköiseni paikka avoinna. En varmaan olisi osannut muuten edes hakea Granlundille rakentajataustallani.”

Nykyisessä tehtävässään Sari toimii projektipäällikkönä erilaisissa hankkeissa, joihin luodaan juuri kyseiselle projektille sopiva yhteistoiminnallinen työtapa. Hän ohjaa Big Room -työskentelyä sekä auttaa viikkorutiinien ja tiedonhallinnan organisoimisessa, kunnes projekti lähtee rullaamaan ilman apua.

”Minulla on laaja näkemys alan toiminnasta ja paljon annettavaa asiakasyrityksiin. Rakennusala on edelleen melko siiloutunut, ja kuiluja on helpompi kuroa umpeen, kun ymmärtää kaikkien osapuolien kieltä suunnittelijoista rakentajiin.”

Rakennusneuvos Paukku

Saria innostaa Granlundilla se, että itse saa vaikuttaa paljon työn sisältöön. Omaa osaamista pääsee hyödyntämään todella laajasti. Granlundilla myös tuetaan vähemmän perinteisen liiketoiminnan kehittämistä ja uusien asioiden kokeilua. ”Oma persoonani sopii myös hyvin tällaiseen työhön, jossa kannustetaan muita ja autetaan ihmisiä tekemään asioita paremmin.”

Sarilla on paljon sanottavaa rakennusalasta – myös vapaa-ajallaan. Sari onkin tuttu monille asiakkailleen jo entuudestaan, sillä hän pitää alan termejä ja ilmiöitä käsittelevää Youtube-kanavaa Rakennusneuvos Paukku.

”Kun on alan paalupaikalla kehityksessä mukana, on kiva myös jakaa tietoa muille. Videoita ehdin tehdä pari kertaa kuussa.”

Aktiivinen rakennusinsinööri harrastaa myös paljon matkailua lentäjämiehensä kanssa. Lentokoneen rattiin Sari ei ole ajatellut tarttua, vaikka lentokoneet ja autot ovatkin osa vapaa-aikaa. Lisäksi Sarin arkeen kuuluu kaikenlainen liikunta ja kun aikaa riittää, hän harrastaa myös öljyvärimaalausta.

Rakennusneuvos Paukku Youtubessa https://www.youtube.com/c/RakennusneuvosPaukku