Hyppää sisältöön
Arttu Ruismäki, johtava asiantuntija, datakeskushankkeet

Arttu Ruismäki, johtava asiantuntija, datakeskushankkeet

Granlundin datakeskusosaston johtava asiantuntija Arttu Ruismäki on surffannut rakennus- ja kiinteistöalan sekä tietoliikenteen välillä koko työikänsä.

Kun Arttu Ruismäki oli juuri valmistumassa diplomi-insinööriksi, elettiin 1990-luvun laman syvimpiä vuosia. Arttu päätyi projektitöihin Venäjälle YIT:n palvelukseen. Siellä hän muun muassa rakensi sotilaskyliä yhdessä kiinalaisten ja pohjoiskorealaisten työntekijöiden kanssa.

Venäjältä kotiuduttuaan Arttu siirtyi ohjelmistotalo Rapal Oy:n palvelukseen. Rapalista tie johti uuden ja kiehtovan internetin pariin Helsingin Puhelinyhdistykseen, joka myöhemmin nimettiin Elisaksi.

Internetin ihmeellisessä maailmassa vierähti yli seitsemän vuotta. Sittemmin Arttu on ehtinyt palata takaisin Rapaliin myyntijohtajaksi ja jatkaa siitä uraa Newsec-kiinteistönhallintayhtiössä. Jälkimmäisen työnantajan palveluksessa yhteistyö ICT-yhtiöiden kanssa vei hänet takaisin Venäjälle etsimään toimitiloja asiakkaalle Moskovasta ja Pietarista.

Datakeskusosaaminen toi Granlundille

Newsecin vuosina Arttu toimi oman työnsä ohella myös datakeskusasiantuntijana. Hän etsi datakeskuksille soveltuvia sijainteja ja ostettavia yrityksiä koti- ja ulkomaisille toimijoille. Reilun kymmenen vuoden kuluttua hän siirtyi Pohjois-Euroopan suurimpaan datakeskusten suunnittelutiimiin Granlundille.

Tällä hetkellä Arttu toimii datakeskuskiinteistöjen omistajien neuvonantajana ja etsii yhä tarpeen vaatiessa datakeskuskohteita asiakkailleen. ”Granlundilla pääsen hyödyntämään osaamistani yhdistämällä kiinteistötuntemuksen ja tietoliikennetaustani.”

Vapaa-ajallaan Arttu harrastaa kuntourheilua ja pelaa tietokonepelejä. ”Oli virkistävää huomata, että Granlundilla toimii myös aktiivinen e-sports-tiimi. Valitettavasti peli, joka tiimille on valikoitunut, on sellainen, jossa ikä ei ole enää etu”, toteaa 50-vuotispäiviään Saksaan tietokonepelimessuille perheensä kanssa paennut Arttu.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?