Hyppää sisältöön
Joonas Alakomi, ohjelmistot

Joonas Alakomi, ohjelmistot

Joonakselle on tärkeää, että ympärillä olevien ihmisten kanssa on mukava viettää aikaa.

Joonas Alakomi työskentelee Granlundilla Ohjelmistot-osaston ryhmäpäällikkönä. Työpäivät ja -viikot eroavat toisistaan huomattavasti, mutta valtaosa Joonaksen työajasta kuluu asiakastapaamisissa, sisäisissä palavereissa ja toiminnan kehittämisessä.

“Granlundilla on mahtavaa porukkaa. Minulle on todella tärkeää, että ympärillä olevien ihmisten kanssa on mukava viettää aikaa ja lisäksi pääsee tapaamaan ihmisiä eri asiakasorganisaatioista. En tykkäisi siitä, jos pitäisi istua koko ajan päätteen ääressä ilman ihmiskontakteja. Työssä innostaa myös se, että pystyn auttamaan erilaisia yrityksiä ja ratkaisemaan heidän ongelmiaan.”

Joonas hyödyntää työpäivien aikana Granlundin käytössä olevia, Helsingin keskustassa sijaitsevia yhteistoimistotilaa, jossa on kätevä käydä esimerkiksi palavereiden välissä.

“Digitalisaatio vaikuttaa työskentelytapoihin ja koskettaa kaikkien työtä. On kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea tulevaisuudessa voidaan saavuttaa teknisestä näkökulmasta niin työnteon kuin kiinteistöalan kannalta yleisestikin.”

Granlundille jo opiskeluaikana

Joonas aloitti Granlundilla jo vuonna 2013 opiskellessaan Aalto-yliopistossa kiinteistöjohtamista. Hän teki useamman vuoden osa-aikaista työviikkoa.

“Granlund tarjosi edellytykset työskennellä opiskelun ehdoilla: ei ollut tiukkoja aikatauluja, ja opiskelua pidettiin ensisijaisena. Pystyin tekemään muutaman työpäivän viikossa opiskelujen määrästä riippuen. Tein myös diplomityöni Granlundille.”

Joonas valmistui kesällä 2016 ja siirtyi sitten täysipäiväiseksi työntekijäksi. Aluksi hän toimi tiimissä nuorempana asiantuntijana, jolloin tehtäviin kuului vähemmän asiakastyötä ja enemmän backoffice-tukea. Hiljalleen rooli kehittyi kohti asiakasvastuuta. Vuoden 2018 alusta Joonas aloitti ryhmäpäällikkönä.

“Granlundilla on päässyt kehittymään omassa työssään. Itse koen onnistuneeni, kun omassa roolissa on tapahtunut selvää kehitystä. Nykyään esimiehenä pystyn tarjoamaan omalle tiimilleni samoja mahdollisuuksia kehittyä ja menestyä työssä.”

Vastapainoa työlle

Vapaa-aikaansa Joonas viettää ystävien kanssa ja urheilun parissa. Hän harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja pelaa muun muassa seuratasolla kaukalopalloa. Joonas myös katsoo paljon urheilua: laji kuin laji kiinnostaa innokasta penkkiurheilijaa, mikä saattaa aika-ajoin myös kuulua toimistolla muun muassa viiltävinä analyyseina.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?