Hyppää sisältöön
Juha Tuomainen, kehityspäällikkö, XR-teknologiat

Juha Tuomainen, kehityspäällikkö, XR-teknologiat

Utelias luonne on vienyt XR-teknologioiden kehityspäällikkönä toimivan Juhan pitkälle innovaatioiden parissa.

Juha Tuomaisen ensikosketus virtuaalitodellisuuteen tapahtui vuosituhannen vaihteessa, jolloin hän työskenteli mainostoimistomaailmassa teknisen kuvituksen ja mallinnuksen parissa. Wärtsilän teknillisestä opistosta rakennusinsinööriksi 90-luvun alussa valmistunut Juha oli ajautunut uransa alussa melko nopeasti tietotekniselle puolelle CAD-suunnittelun syrjäyttäessä tussipiirtämistä. Hän on aina ollut innostunut uudesta ja siitä, miten asiat voisi tehdä paremmin.

”Mekaniikka ja tekniikka ovat kiinnostaneet minua aina. Olen se tyyppi, joka on ensimmäisenä purkamassa herätyskelloa ja selvittämässä, miten se toimii. Utelias luonteeni on johtanut minut innovatiivisten tehtävien pariin.”

Juha toimii Granlundin Innovaatiot ja kehitys -osaston XR-teknologioiden kehityspäällikkönä. Hänen työnsä keskiössä on havainnollistamisen kehittäminen suunnittelun tueksi pitkälti XR-teknologioiden avulla.

”XR-teknologia on nopeasti kehittyvä alue, joka avaa täysin uudenlaisia tapoja havainnollistaa asioita. Välillä toivoisi, että tietäisi mitä tekee, kun aamulla tulee töihin. Toisaalta se on myös työni parhaita puolia, ettei rutiineja ole.”

Etätyön edelläkävijä – oma yritys vei Kouvolaan

Granlundille Juha tuli ensimmäisen kerran jo vuonna 2002 tekemään valaistussimulointeja ja visualisointeja sähköosaston valaistussuunnitteluryhmään. Hän myös teki useamman vuoden työnsä etätyönä Kouvolasta käsin, kun vanhan meijerin ostaminen ja sen muuttaminen taidekeskukseksi vei perheen Espoosta Kouvolaan. Etätyöjärjestely oli vielä tuolloin poikkeuksellista, mutta Granlundin positiivinen suhtautuminen mahdollisti töiden jatkumisen.

Valaistussimulointien ja nykyisen innovointiin keskittyvän tehtävän välissä Juha ehti käydä katsomassa maailmaa Granlundin ulkopuolella urakoitsijan ja yrittäjän näkökulmasta.

”Havaitsin kuitenkin, että Granlund on rakennusalalla innovaatiotoiminnan kanssa paljon pidemmällä kuin muut. Kun mahdollisuus uuteen tehtävään Granlundilla avautui vuonna 2014, paluuta ei juuri tarvinnut miettiä.”

Monipuolisuus mukana myös vapaalla

Rakentaminen on ollut osa Juhan elämää oikeastaan aina, ja matkan varrella on syntynyt pari omakotitaloa, korjattu satavuotias meijeri ja hoidettu omaa metsää. Myös kaikki vanhat tekniset härvelit ovat lähellä Juhan sydäntä käkikellosta kaivinkoneeseen. Savuttavan Cadillacin lisäksi hän on innostunut muusta menneestä maailmasta, joten antiikkia ja erilaisia kapistuksia löytyy sisustuselementteinä.

”Testosteroninmakuisten harrastusteni vastapainona teatteri, ooppera ja taide pitää mielen notkeana. Taidekeskuksen pyörittämisen seurauksena kiinnostus taiteeseen ja sen tekijöihin jäi päälle. Savonlinnan oopperajuhlat kuuluvat kesän vakio-ohjelmaan siinä missä erilaiset harrasteajoneuvotapahtumatkin ympäri Suomea.”

Lue myös Juhan kirjoitus AR/VR-teknologioiden projekteista.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?