Hyppää sisältöön
Markus Heinonen, korjausrakentaminen

Markus Heinonen, korjausrakentaminen

Markus kehittää rakennesuunnittelutoimintaa Korjausrakentamisen osastolla.

Ryhmäpäällikkönä Granlundin korjausrakentamisen osastolla toimivan Markus Heinosen tehtäviin kuuluu rakennesuunnittelutoiminnan kehittäminen erityisesti julkisivupuolella. Ryhmä tekee paljon taloyhtiöpalveluja ja valtaosa hankkeista tehdään asunto-osakeyhtiöiden kanssa. Markuksen työnkuvaan kuuluu kaikki suunnittelusta rakennuttamiseen ja valvontaan.

”Päivät kuluvat pitkälti muualla kuin toimistolla pyöriessä. Asiakkaan kanssa olen tekemisissä ihan hankkeen alusta aina takuutarkastuksiin asti. Aikaa vievät myös sisäiset ja ulkoiset palaverit sekä tarjousten tekeminen. Parasta tässä työssä onkin monipuolisuus, eikä viikossa juuri ole samanlaisia päiviä.”

Markus aloitti työnsä Granlundilla tammikuussa 2018. Hän on valmistunut Kotkan ammattikorkeakoulusta vuonna 1998, ja erikoistunut jo opiskeluaikana korjausrakentamiseen.

Armeijan käytyään hän siirtyi Finnmap Consulting Oy:n palvelukseen rakennesuunnittelijaksi. Markus viihtyi samassa yrityksessä 18 vuotta – tosin tuona aikana yritys liittyi yrityskaupan kautta osaksi Sweco Finlandia.

Granlundille Markuksen houkutteli entisten työkavereiden välityksellä tullut kiinnostava työtarjous. ”Minulta kysyttiin, kiinnostaisiko minua lähteä vetämään ja kehittämään taloyhtiö- ja toimitilapalvelujen rakennesuunnittelua. Ajattelin, että kyllä se pitää ainakin kerran urallaan ottaa haaste vastaan.”

Kiva tulla töihin – ja lähteä myös lomalle

Markus tuli Granlundille rakentamaan kokonaan uutta ryhmää. Toimintaa on tarkoitus laajentaa ja tiimillä on suuria tavoitteita. ”Tekeminen sujuu hyvässä hengessä ja hyvin on päästy eteenpäin. Tässä auttaa paitsi loistava tiimi, myös hyvä työilmapiiri. Granlundilla työnantaja ja työntekijät joustavat tarvittaessa, ja työnantaja on myös aidosti kiinnostunut työntekijöistään. Aamuisin on kiva tulla töihin, kun tietää, että täällä viihtyy.”

Vapaa-ajalla Markuksen aika kuluu perheen kahden pojan kanssa touhutessa, ja perhe myös matkustaa paljon yhdessä. Lisäksi vaeltaminen ja kalastus ovat lähellä Markuksen sydäntä. ”Lappiin on esimerkiksi päästävä joka kesä. Kesällä pakkaamme perheen kanssa auton ja suuntaamme pohjoiseen viettämään lomaa.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?