Hyppää sisältöön
Veikko Martiskainen, kansainvälinen liiketoiminta

Veikko Martiskainen, kansainvälinen liiketoiminta

Veikko on urallaan kulkenut hieman valtavirran sivussa: kun yrityksen merkittävin liiketoiminta-alue oli talotekninen suunnittelu, hän lähti luomaan urapolkuaan kiinteistöjen ylläpidon puolelle.

Insinöörialoille hakeutuminen oli Veikolle selvää jo lukioaikoina. Hän koki, että matemaattisissa aineissa on selkeä logiikka ja säännöt, joita soveltamalla pystyi saamaan tuloksia aikaiseksi.

Lukiosta Veikko lähti Teknilliseen korkeakouluun konetekniikan osastolle, mutta päätyi opiskelemaan energia- ja LVI-tekniikkaa sekä rakentamistaloutta.

”Pääsin teekkarina Granlundille vuonna 1994. Harjoittelupaikat olivat silloin harvassa, ja olin ensimmäisiä, joita yritykseen palkattiin pahimman laman jälkeen. Ensimmäiset vuodet työskentelin enimmäkseen Granlundin LVI- järjestelmien elinkaarikustannuslaskennan kanssa, mihin liittyen tein myös diplomityöni ennen valmistumista vuonna 1996.”

Veikko oli myös alusta asti mukana Granlundin ylläpidon johtamisjärjestelmän RYHTI-ohjelmistossa (nykyinen Granlund Manager), jonka ensimmäinen versio ilmestyi vuonna 1994. Muutama vuosi myöhemmin, vuonna 1999, hän sai vastuulleen siihen liittyvän huoltokirjaliiketoiminnan kehittämisen.

”Vuosituhannen vaihteen jälkeen tehtäväni on pitkälti ollut rakentaa kiinteistöjen ylläpitoon liittyviä konsultointipalveluita ja palveluorganisaatiotamme. Olemme koko ajan tuottaneet uusia ratkaisuja alalla, joka on muuttunut paljon 90-luvulta.”

Veikon mukaan Suomessa kiinteistöjen omistamisesta ja kiinteistöpalveluiden tuottamisesta on tullut merkittävää ja ammattimaista liiketoimintaa vasta viimeisten 25 vuoden aikana. Vielä 90-luvun alussa yritykset omistivat omat rakennuksensa ja usein monilla oli palkkalistoilla omat huoltomiehet.

Markkinamahdollisuudet vievät maailmalle

Veikko on urallaan kulkenut hieman valtavirran sivussa: kun yrityksen merkittävin liiketoiminta-alue oli talotekninen suunnittelu, hän lähti luomaan urapolkuaan kiinteistöjen ylläpidon puolelle. Granlundilla on Veikon mukaan ollut loistavat mahdollisuudet kehittää ja kasvattaa niin omaa kuin konsernin osaamista.

”Kehitystoiminta on vahvasti yrityksen genetiikassa. Uusien kehitysideoiden eteenpäin viemiseksi olen aina saanut tukea ja resursseja, kunhan ideat ovat olleet järkevästi perusteltavissa. Omat työtehtävät ja haasteet ovat muuttuneet yrityksen kehityksen mukana, mikä on keskeinen tekijä siinä, että intoa on riittänyt 25 vuoden ajan samassa talossa.”

Uusia haasteita on ollut tarjolla myös viime vuosina, kun Granlund Manager -ohjelmistoliiketoimintaa on lähdetty viemään maailmalle. Nykyään Veikko vastaa Granlundin kansainvälisestä ohjelmistoliiketoiminnasta.

”Päätimme lähteä rohkeasti katsomaan markkinamahdollisuuksia Suomen ulkopuolelle, koska meillä on erinomainen ja kilpailukykyinen ohjelmistotuote. Ensi alkuun fokusalueena oli Kiina ja Lähi-Itä Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi. Nykyään yli puolet työajastani meneekin maailmalla.” 

Veikolla työ ja huvi yhdistyvät: matkailu on hänelle myös harrastus. Sen lisäksi hän yrittää liikkua monipuolisesti ja ehtii vielä siinä sivussa harrastaa rakentamista ja remontointia.

”Maailma ei ole vielä valmis, eikä ole kotiympäristökään. Pieni remonttipuuhastelu on erittäin hyvä tapa pitää mieli vireänä ja nollata työajatukset.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?