Hyppää sisältöön
Ville Reinikainen, energiatoimialan johtaja

Ville Reinikainen, energiatoimialan johtaja

Monipuolinen kokemus alasta ja erilaisista tehtävistä loi hyvän pohjan energiatoimialan vetämiseen, sillä energia on hyvin poikkitieteellinen kokonaisuus.

Urapolku on mutkien kautta vienyt juuri siihen, mitä Ville Reinikainen halusikin tehdä ­– ja uran rakentaminen on onnistunut saman talon sisällä.

Kun Ville lähti 90-luvun lopussa opiskelemaan, haaveissa oli tehdä työtä energiatehokkuuden parissa. Hän valmistui LVI-insinööriksi vuonna 2002, jatkoi opintojaan töiden ohella ja valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2009.

Ville aloitti Granlundilla jo vuonna 2001 sairaalasuunnitteluryhmässä LVI-suunnittelijana. Kun LVI-suunnittelu ei tuntunut enää ykkösjutulta, Ville hakeutui neljä vuotta myöhemmin kiinteistönpito-osastolle aivan uudenlaisiin tehtäviin.

”Minulla oli sivuaineena TKK:lla kiinteistöjohtaminen, ja opintoja pääsi sitten soveltamaan suoraan työhön. Vaihtaminen osastolta toiselle onnistui hyvin jo tuolloin, vaikka sitä ei oltu aiemmin Granlundilla juuri tehtykään. Nykyään vaihto-ohjelman puitteissa meillä voi käydä tutustumassa toisen osaston toimintaan, ja osaston tai firman vaihtaminen konserniyhtiön sisällä on jo melko yleistä.”

Intohimo ja kokemus veivät eteenpäin

Vuonna 2012 Ville siirtyi energia- ja ympäristöosaston johtajaksi paikan auettua, ja uralla mukana kulkenut haave alkoi toteutua. Nykyään Ville toimii energiatoimialan johtajana Granlund Consultingin puolella.

”Tämä paikka on aika perfect match siihen nähden, mitä ajattelin opiskeluaikana. Mutkat matkan varrella ovat kuitenkin olleet todella tärkeitä. Monipuolinen kokemus alasta ja erilaisista tehtävistä loi hyvän pohjan energiatoimialan vetämiseen, sillä energia on hyvin poikkitieteellinen kokonaisuus. Ymmärrystä ja osaamista pitää olla laajaan tekemiseen.”

Granlund on Villen mukaan aina ollut todella joustava ja kehitysmyönteinen työpaikka. Opiskeluelämästä pystyi nauttimaan osa-aikaisen työn ohella, ja kävipä Ville myös uransa alkuvuosina neljän kuukauden pätkän Alpeilla opettamassa laskettelua.

Joustoa ja sitoutumista vaaditaan toki myös työntekijältä. Ville vastaa energiatoimialan tuloksesta, kehityksestä ja henkilöstön hyvinvoinnista. Lisäksi energia on voimakkaasti esillä niin rakennusalalla kuin yhteiskunnassa, minkä vuoksi erilaiset seminaarit ja tapaamiset täyttävät osaltaan kalenteria.

Monipuolisuus motivoi

Moni Granlundilla tuntee Villen asiakkuuksien johtamisen mallin eli KAM-ohjelman käynnistäjänä. Villeä motivoi energiatehokkuuden ja ympäristöasioiden ohella innostava asiakastyöskentely, joten KAM-toiminnan liikkeelle laittaminen sopi hyvin työnkuvaan.

”Kaikessa työssä on tietysti myös tärkeää oma porukka. Täällä on tosi motivoitunutta ja fiksua sakkia, joiden kanssa on mahtavaa tehdä töitä. Matala hierarkia ja helposti lähestyttävät ihmiset ovat tärkeä osa yritystä. Täällä hyvä fiilis on kaikkien työtekijöiden vastuulla eikä vain johdon tehtävä.”

Monipuolisen työn ohella Villellä ei käy aika pitkäksi siviilielämässäkään. Siitä pitävät huolen kaksi kouluikäistä poikaa ja monet harrastukset. Ville on aina harrastanut erilaisia urheilulajeja, joista suosikkeja ovat laskettelu, maastopyöräily ja kehonpainoharjoittelu. Lasten kanssa tulee myös käytyä laskettelemassa niin lähimäissä kuin kauempanakin. ”Perinteisesti hiihtolomalla suunnataan Alpeille lasten kanssa sekä pääsiäisenä omalle reissulle Norjaan skinnaamaan ja nauttimaan vuorimaisemista.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?