Uutiset

Ammattikeittiösuunnittelu parantaa prosessien tehokkuutta ja työntekijöiden hyvinvointia

Ammattikeittiösuunnittelulla on Granlundilla pitkät perinteet. Asiakkaille tarjotaan erityisosaamista tulevaisuuden tarpeet huomioiden.

Uutinen

”Tärkeä osa keittiö- ja ravintolasuunnittelua on keittiöprosessien tunteminen eli sen ymmärtäminen, miten tavarat ja ihmiset liikkuvat esimerkiksi ruoan valmistuksen aikana, astianpesuosastolla tai tarjoilutiloissa”, kertoo Granlundin ammattikeittiösuunnittelun asiantuntija Inkeri Savela. ”Henkilöstöravintoloissa, kahviloissa sekä oppilaitosten ja sairaaloiden keittiöissä tarvitaan uutta teknologiaa ja konsepteja, jotka huomioivat sekä ympäristön että erilaisten asiakkaiden tarpeet.”

Konsultointipalveluja kunnille ja suunnittelijoille

Sote- ja maakuntauudistus lisää tarvetta ruokahuollon konsultointipalveluille. ”Keittiöverkostoselvitysten avulla kunnissa voidaan päättää, kannattaako perustaa keskuskeittiö ja yhdistellä kunnan terveydenhuollon tai päiväkotien ruokahuoltopalveluja”, Savela kertoo. ”Tarjoamme konsultointipalveluja myös muille suunnittelijoille, kuten arkkitehdeille.”

Keittiöprosessien on oltava hallussa

Keittiösuunnitteluosastolla tunnetaan tarkkaan erilaisten ammattikeittiöiden toimintaympäristöt aina keskuskeittiöistä pieniin palvelukeittiöihin. ”Tiedämme, miten ja minkälaisilla välineillä ja laitteilla keittiöissä oikeasti toimitaan, ja pyrimme aina yhdistämään tilojen tehokkaan käytön asiakkaan muihin tavoitteisiin, kuten energiatehokkuuteen tai asiakaspalvelun parantamiseen. Kukaan ei halua maksaa turhista neliöistä”, Savela kertoo. ”Lisäksi asiantunteva keittiösuunnittelu parantaa työolosuhteita ja sitä kautta työtehokkuutta ja -ergonomiaa.”

Erityisosaamista osana kattavaa TATE-suunnittelua

Keittiösuunnittelu vaatii sekä erityisosaamista että kokonaisnäkemystä. Siksi se on osa Granlund PLUS -palvelujen Clean & Cool -palvelupakettia. ”Keittiösuunnitteluun liittyy aina kiinteästi kylmäsuunnittelu, ja esimerkiksi kylmävalmistus- ja Cook & Chill -tuotantotavat ovat yleistyneet keskuskeittiöissä. Tiimiimme kuuluu myös sisustussuunnittelija, joka hallitsee tarjoilu- ja asiakastilojen suunnittelun erityispiirteet. Lisäksi konsernista löytyy kattavaa asiantuntemusta muusta TATE-suunnittelusta, korjausrakentamisesta ja energiaselvityksistä. Pystymmekin etsimään jokaiseen tilaan kokonaisuutena toimivimmat ratkaisut aina ruoanvalmistus- ja varastointimenetelmistä keittiön logistiikkaan, prosesseihin ja laitevalintoihin.”

Ota yhteyttä

Inkeri Savela
Asiantuntija, ammattikeittiösuunnittelu
050 301 3863
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli