Uutiset

Blogi: Kun huonosta tulee uusi normaali

Kun talotekniikka on otettu käyttöön keskeneräisenä, on synnytetty väärä normaali. Väärä normaali syntyy myös silloin, kun hetkellisiksi tarkoitettu aikaohjelmamuutos jää päälle. Näistä seuraa huonosti toimivaa talotekniikka ja paljon aivan turhia kuluja.

Uutinen

"On harmittavaa mutta totta, ettei kiinteistöjen talotekniikka toimi niin hyvin kuin se voisi ja sen pitäisi. Se on tullut esille tuhansissa kohdekatselmuksissa, joita eri toimijat ovat tehneet. Toimimattomuus aiheuttaa harmituksen lisäksi myös täysin turhia kuluja, joiden välttäminen on kannattavaa toimintaa", kirjoittaa liiketoimintajohtaja Teemu Hausen blogissaan. 

Blogi tuo esiin raadollisella, mutta totuuden mukaisella tavalla, miksi talotekniikka toimii miten sattuu. Tavallisilla ihmisillä on syytäkin olla huolissaan: asiat voisivat olla todella paljon paremmin, eivätkä epämairittelevat mielikuvat talotekniikasta ole syntyneet tyhjästä.

"Niissä sadoissa kohteissa, joita seuraamme analytiikkamme avulla on havaittavissa kolmen eri kategorian ongelmia. Ensimmäiseksi talotekniikan käyttövirheistä aiheutuvat ongelmat, toiseksi viallisesta tekniikasta aiheutuvat ongelmat ja kolmanneksi systeemiset ongelmat.

Emme todellakaan viisastele ja syyttele käyttöhenkilöstöä, mutta käyttövirheistä johtuvia ongelmia löytyy lähes kaikista kohteista. Esimerkkejä löytyy vaikkapa hetkellisiksi tarkoitetuista aikaohjelma- tai asetusarvomuutoksista, jotka kiireessä ovat unohtuneet pysyviksi – ja muuttuneet kaikessa hiljaisuudessa uudeksi normaaliksi."

Kiinteistöissä hukataan rahaa yli 200 M€ vuodessa, koska perusasiat eivät ole kunnossa. Yllä mainittujen asioiden kuntoon laittamiseen ei tarvita juurikaan investointeja. Ammattimaisilla palveluilla saadaan kotiutettua suurin osa hukatuista kuluista.

Lue lisää blogistamme.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli