Uutiset

BLOGI: Onko asiakkaalla varaa meihin?

Vastaus: Itse asiassa, asiakkaalla ei ole varaa olla ilman meitä!

Uutinen

Kuten suomalaiset yleensäkin, olemme olleet hieman huonoja kertomaan onnistumisistamme ulospäin. Onneksi meillä on firmassa toimiva viestintäryhmä, joka pistää myös meidät kertomaan toiminnastamme ja aikaansaannoksistamme! Aloimme kerätä listaa ja keissejä uusimmista kohteistamme.

Kohde 1: Suuri toimistokiinteistö Helsingin ytimessä

Kohde otettiin haltuun – eli Performance Centerimme toiminnan piiriin – loppukeväästä tänä vuonna. Käytimme analyysiohjelmistoamme kiinteistön taloteknisten järjestelmien ja sisäolosuhteiden varmistamiseen. Samalla löysimme kojeita, jotka toimivat kiinteistön tarpeiden vastaisesti. Saimme korjattua myös ilmanvaihdon ohjaustapoja ilman suuria investointeja. Lopputuloksena on saatu jo nyt selkeää säästöä. Esimerkiksi normeerattu lämmönkulutus on laskenut jo tässä vaiheessa 13 %!

Kohde 2: Keskikokoinen toimistokiinteistö Vantaalla

Huollon ohjauksen tiimi teki kohdeauditoinnin ja aloitti etäohjauksen kohteen osalta vuoden alussa. Kohteessa havaittiin huomattava määrä väärin toimivia taloteknisiä prosesseja, esimerkkinä lämmöntalteenoton kanavapellit, jotka olivat toimineet väärin jo useita vuosia. Oikein tähdätyillä korjaustoimenpitellä ja talotekniikan ohjauksen optimoinnilla kulutussuunta saatiin oikaistua ja tähän mennessä säästöä on tullut sekä lämmössä että sähkössä reilusti yli 10 %! Kiinteistösijoittajalle tämä käytännössä tarkoittaa sijoituksen parempaa arvoa sekä varmistetumpaa tuloa jatkossa.

Kohde 3: Keskikokoinen Autotalo Vantaalla

Kohteen lähtökohdat olivat kunnossa, sillä kiinteistön ylläpidon ohjauksessa käytettiin jo valmiiksi Granlund Manager ohjelmistoa. Tarvittiin vain autolle oikeanlainen kuski! Asiantuntijamme otti ratin käsiinsä ja aloitti toiminnan ensin optimoimalla järjestelmien arvot niin, että myös sisäilman olosuhteet ovat varmistettuna. Samalla löydettiin korjausmahdollisuuksia, jotka koordinoitiin yhdessä urakoitsijan ja kiinteistöhuollon kanssa maaliin. Tämä pirssi kulkee nyt entistä sulavammin! Säästöjä generoitiin hetkessä yli 8000 €/a ja muutostena takaisinmaksuaika oli parin kuukauden luokkaa.

Nyt kun ajattelee, niin onhan meillä itse asiassa aika hemmetin hyvä tiimi. Käytännössä Suomen paras!

Mika Virkki

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli