Uutiset

DRUMBEAT siirtää tietomallinnusta verkkoon

Kehitteillä uusia ICT-ratkaisuja tietomallinnuksen siirtämiseksi verkkopalveluympäristöön

Uutinen

Granlund Oy on mukana Tekesin rahoittamassa DRUMBEAT-yritysprojektissa, jonka tarkoituksena on kehittää uusia ICT-ratkaisuja tietomallinnuksen siirtämiseksi verkkopalveluympäristöön. Projekti on osa Tekesin 2013–2017 toteuttamaa Fiksu kaupunki -ohjelmaa.

DRUMBEAT-hankkeessa kehitetään avointa verkkopalveluympäristöä rakennusprojektien ja kiinteistöjen käyttöön. Palvelu tulisi sisältämään mm. sovelluksia ja mobiiliapplikaatioita rakennusprojektien ja kiinteistön ylläpidon toimijoille.

Hankkeessa luotavan uuden teknologian avulla vakiintuneita IFC-muotoisia mallitiedostoja muunnetaan BIM-tietokannoista poiketen hajautettuun web-pohjaiseen arkkitehtuuriin. Tämä helpottaa rakennusosatasoisen tiedon julkaisua, hallintaa ja käyttöä. Lisäksi osiin linkitetyn tiedon saatavuus ja osien välisten riippuvuuksien hallinta paranee, kun jokaiselle mallin rakennusosalle annetaan oma web-osoite. Mallien tietoja voidaan hyödyntää verkkopalveluympäristön kautta, jolloin eri malleissa olevia rakennusosia voidaan linkittää toisiinsa, yritysjärjestelmiin ja ulkoisiin tietolähteisiin.

”Granlundin vastuualueena hankkeessa on kehittää uuden sukupolven ratkaisuja tukemaan tietomallien hyödyntämistä kiinteistöjen ylläpidossa. Suurin kehitystyö kohdistuu Granlund Manager -ohjelmistoon. Tämän lisäksi helpotetaan ylläpidon kannalta tärkeän As built -tiedon keräämistä uusilla Granlund Designer -ohjelmiston urakoitsijoille suunnatuilla toiminnallisuuksilla, jotka tukevat mm. laitteiden hyväksymisprosessia”, Granlundin innovaatio- ja kehitysjohtaja Tuomas Laine kertoo.

DRUMBEAT on 2,5 vuotta kestävä yritysprojekti, joka jatkuu vuoteen 2017 saakka. Hankkeen budjetti on miltei 7 M€. Hankkeeseen osallistuvat Granlund Oy:n ohella Tekla Oy, Solibri Oy, Progman Oy, Skanska Oy ja Parma Oy sekä Aalto-yliopisto ja VTT Oy.

Lisätietoja:

Tuomas Laine
osastonjohtaja, innovaatiot ja kehitys
Granlund Oy
puh. 050 568 6093
etunimi.sukunimi@granlund.fi

www.drumbeat.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli