Uutiset

Energiajohtaminen on enemmän kuin energiansäästöä

Tämän päivän kiinteistöomistajat ymmärtävät, mitä energiatehokkuus tarkoittaa, ja jokainen alalla toimiva tietää, kuinka paljon kilpailija säästi energiaa edellisvuonna.Onko vuotuinen energiansäästö kuitenkaan ainoa mittari, jota seurata ja josta viestiä? Voidaanko sillä vastata tulevaisuuden energiahaasteisiin?

Uutinen

Energiatehokkuus on enemmän kuin vain yksittäisten kiinteistöjen energiansäästö. Se toimii hyvänä mittarina, mutta muiden toiminnan tehostamisen mittareiden puuttuessa, on vaarana, että energiatehokkuus jää projektiksi.

- Emme pysty vastaamaan kiinteistöalaan kohdistuviin odotuksiin ja tavoitteisiin, mikäli katsomme energiansäästöä vain yksittäisenä projektina. Todellinen pitkän aikavälin vaikuttavuus aikaansaadaan vasta, kun energiansäästö on osa energiajohtamisen prosessia, toteaa ryhmäpäällikkö Asta Varpio Granlund Consultingilta.

Tulevaisuudessa energiajohtaminen rakentuu yhä laajemmasta tunnuslukumaailmasta, jossa asiakkaan omat ydinliiketoiminnan prosessit ovat vahvemmin sidottu energiatavoitteisiin. Energiajohtamiseen tulee sisältymään myös laajempaa yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa, uudenlaisia simulointitapoja ja ratkaisuja energiansäästöön sekä hankkeiden nivoutumista kiinteämmin osaksi ylläpitoa.

- Me uskomme, että alan palveluntarjoajien tulee löytää uusia keinoja toimia hyvässä yhteistyössä, jotta saadaan aikaan asiakkaan kokonaisvaltaiseen energiajohtamiseen parhaiten soveltuva palveluketju. Jatkossa näiden laajojen kokonaisuuksien johtaminen tulee korostumaan, Varpio korostaa.

Granlund Consulting haluaa ratkaista tulevaisuuden haasteita yhdessä asiakkaiden kanssa niin monimuotoisissa energiastrategiaprojekteissa kuin jatkuvien energianhallintapalveluiden avulla.

- Suuntaviivojen ja tunnuslukujen lisäksi olemme edesauttaneet strategioiden toteutumista sekä ylläpitoaikaisessa energiatehokkuustyössä että energiatehokkuushankkeiden eteenpäinviemisessä.

Varsinaisia energiansäästöjä, yhdessä asiakkaiden kanssa,  Granlund-konserni aikaansai vuonna 2015 yli kuuden miljoonan euron edestä. Yhden vuoden hyvää tulosta tärkeämpää on varmistaa, että vastaavat tulokset saavutetaan kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

- Tämä on se osaamisen alue, josta me Granlund Consultingilla olemme ylpeitä ja jonka avulla taas tänäkin vuonna haluamme ylittää asiakkaidemme odotukset, Varpio kiteyttää.

Lisätiedot: www.granlundconsulting.fi/palvelut/energia/energia-ohjain 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli