Uutiset

Energiaseminaari keskittyi ratkaisuihin

Lähes nollaenergia puhuttaa rakennusalaa

Uutinen

Granlundin Energiaseminaari kokosi satakunta alan asiantuntijaa Ravintola Sipuliin 23.4. kuulemaan, kuinka rakennusten energiatehokkuutta olisi mahdollista parantaa käytännössä. Järjestyksessään neljännen Energiaseminaarin teemana oli Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti.

SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala kertoi, kuinka energiatehokkuus otetaan huomioon SRV:n rakennus- ja kiinteistökehitysprojekteissa, kuten Kalasataman REDI:ssä, Länsimetrossa tai toimistorakentamisessa, josta loistavana esimerkkinä toimii Derby Business Park Espoossa.

Eija Kiviranta Dream Pilots Oy:stä herätteli seminaariyleisöä ajattelemaan innovatiivisesti, siirtymään pois omalta mukavuusalueelta ja hyödyntämään omaa intuitiota. Kansainvälisissä tehtävissä pitkään toiminut Kiviranta näkee, että suomalaisilla on kyllä innovaatioita, mutta yhteistyössä tällä saralla olisi vielä kehitettävää.

Granlundin energia- ja ympäristöosaston johtaja Ville Reinikainen kävi läpi Suomen lähes nollaenergiarakentamista määritelleen Finzeb-projektin tuloksia ja niiden toteuttamismahdollisuuksia käytännössä. Finzeb-ryhmän ehdotus on nyt ympäristöministeriön käsiteltävänä ja hallituksen esitys lähes nollaenergiarakentamisesta on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2016. Voimaan säädökset tulevat näillä näkymin vuoden 2017 alussa ja sovellettaviksi vuoden 2018 alussa.

Granlundin energia-asiantuntija, TkT Juha Viholainen esitteli energiaratkaisuja suhteessa alueellisiin kestävyystavoitteisiin. Hän näkee, että kokonaiskuvan hahmottaminen ja järjestelmän mallintaminen ovat tärkeitä ensiaskelia alueellisten energiaratkaisujen suunnittelussa. Mallintamisen avulla voidaan tunnistaa mahdollisuudet ja rajoitteet järjestelmän kehitykselle ja nähdä millaiset ratkaisut edistävät alueen omia energia- ja kestävyystavoitteitta.

Uusi Lastensairaala 2017 -hanketta esitteli puolestaan Granlundin varatoimitusjohtaja Kari Kaleva. Projektissa tavoitellaan täysin uudenlaisia suunnitteluratkaisuja esimerkiksi talotekniikan suhteen. Huomioon pyritään ottamaan mm. perheen ja lapsen kokemus ja kuinka lapsen ajatukset olisi mahdollista siirtää pois perinteisestä potilastilanteesta.

Seminaarin esitykset ovat katsottavissa Granlundin Youtube-kanavalla  sekä ladattavissa osoitteessa: www.granlund.fi/energiaseminaari.

Voit seurata granlundilaisten ajatuksia energiatehokkuudesta myös tuoreessa blogissamme: http://energistarakentamista.com. Avauskirjoituksessa toimitusjohtaja Pekka Metsi pohtii, kuinka Finzeb-hanke saavutti tavoitteensa.

Lisätietoa: 

Osastonjohtaja, Energia ja Ympäristö
Ville Reinikainen
050 541 5375
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Viestintäpäällikkö
Riikka Linna
010 759 2011
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli